Mijn manier van werken

Ik vind het helemaal niet zo gemakkelijk om een manier van werken op te schrijven. Wat ik het liefste zou doen is 10.000 manieren neerzetten. Misschien zit er dan eentje tussen die echt voor jou is. Want dat is mijn echte manier van werken: kijken wat elk mens op een bepaald moment nodig heeft, wat jij op een bepaald moment nodig hebt.

therapie met een hart

Therapie met een hart

Je hebt geen verwijzing van de huisarts nodig om bij mij in therapie te komen.

Ik werk op de transpersoonlijke manier, gewone therapie met iets extra's. Het extra van het transpersoonlijke wordt door hooggevoelige mensen vaak als erg prettig ervaren. De inzichten van Carl Gustav Jung gebruik ik tijdens mijn therapieën. 

Je kunt op mijn website veel informatie vinden over de therapieën die ik geef. Dit geeft je een duidelijk beeld van wat je van mij kunt verwachten: aandacht voor jou als mens, aandacht vanuit mijn hart. Met respect voor jouw proces, kijk ik welke vorm van therapie voor jou geschikt is, daarin laat ik mijn eigen gevoel en intuïtie spreken.

"Men opent het hart van anderen wanneer men zijn eigen hart opent." (Pasquier Quesnel)

Wat kan je verwachten?

Je leert omgaan met alle aspecten die horen bij het hooggevoelig zijn, die horen bij het gevoelig zijn van jou. Je gevoeligheid gaan ervaren als een kracht voor jezelf, als een onderdeel van jezelf.

Het eerste consult

De eerste keer dat je bij mij komt hebben we een oriënterend gesprek. Je hebt alle gelegenheid om jezelf op je gemak te gaan voelen. Samen verkennen we de hulpvraag. Ik leg uit wat je kunt verwachten van de vervolgafspraken.

Je kunt de eerste keer ook voor een gratis kennismakingsgesprek komen van ongeveer 20 tot maximaal 30 minuten, zie voor meer informatie op de kosten pagina.

Vervolgafspraken

Bij de vervolgafspraken kan ik diverse manieren inzetten om jou te helpen. Waarbij ik vooral uitga van de kracht die al in je zelf zit. Ik help je als het ware om jezelf te helpen. De antwoorden op je vragen zitten al in je, ik ben ervoor om ze samen met jou naar boven te halen.

Met mijn hulp ga je op zoek naar inzichten en hoe je invulling aan je leven kunt gaan geven. Je wordt je beter bewust van wie je nu eigenlijk bent, wat je wilt en wat je kunt. Dan ga jij je eigen toekomst bepalen, en je eigen keuzes maken.

Bij elke vervolgafspraak bespreken wij wat het je al gebracht heeft. Wij kijken samen hoe je nu in het leven staat.

therapie met een hart

Afronding

In deze fase sluiten we de therapie af. Je gaat de inzichten die je heb gekregen zelf verder in de praktijk brengen. In het laatste gesprek evalueren wij wat de afgelopen periode je gebracht heeft. Zowel jij als ik komen rijker uit deze ontmoeting. Het contact van mens tot mens heeft een blijvende indruk achtergelaten. Er is een plekje in mijn hart waar ook jij een plaatsje hebt gekregen.

Veiligheid

Ik vind het belangrijk dat jij je veilig en comfortabel voelt bij de therapievormen die ik aanbied. Als je een bepaalde vorm van therapie niet prettig vindt, kan ik ook nog andere manieren inzetten die wel aansluiten. Ik kan putten uit een mengsel van kennis, door mijn ervaringen door de jaren heen en door gevolgde studies en trainingen. Elk mens komt in zijn leven wel eens voor situaties te staan die niet gemakkelijk of prettig zijn. Als mens heb je ook de kracht om er weer uit te komen. Ik als therapeute kan je hierbij ondersteunen en begeleiden. Door mijn eigen levenservaringen weet ik hoe het is om de kracht in jezelf weer terug te vinden. Ik weet ook hoe het is als je er zelf even niet meer uitkomt en daardoor de hulp van een ander nodig hebt.

Ik wil jou de warmte geven om deze veiligheid te mogen ervaren.

Je kunt bij mij alles kwijt wat je wilt vertellen, door mijn lidmaatschap bij een beroepsvereniging heb ik een beroepsgeheim en zal dus nooit iets aan een ander doorvertellen zonder jouw toestemming.

De therapieën: