Therapie en begeleiding bij hoogsensitiviteit

therapie begeleiding hoogsensitief

Ik bedoel met hooggevoelig, hoogsenstief en HSP de hoogsensitieve mens

Zo help ik jou

Ik vind het helemaal niet zo gemakkelijk om een manier van hulp te omschrijven. Wat ik het liefste zou doen is 10.000 manieren neerzetten. Misschien zit er dan eentje tussen die echt voor jou is. Want dat is mijn echte manier van werken: kijken wat elk mens op een bepaald moment nodig heeft, wat jij als hoogsensitief mens op een bepaald moment nodig hebt.

Veilig voelen

Bij mij krijg je alle tijd en gelegenheid om je veilig te voelen. Er is aandacht voor je verhaal er is aandacht voor jou. Ik heb respect voor het proces waar jij inzit en ik heb respect voor de gevoelens die jij hebt. Ik begrijp dat het een hele stap is om hulp te vragen. Ik wil jou een warme en rustige omgeving bieden, waarin jij jezelf mag laten zien zoals je bent.

Mijn therapie

Je kunt de woorden niet vinden om uit te drukken wat je voelt. Je kunt het net niet te pakken krijgen, het glipt van je weg als je wilt vertellen hoe het met je gaat. Ergens weet je wel wat je wilt zeggen, je voelt je er ongemakkelijk en onbegrepen door.

Ik vind het fijn om andere mogelijkheden aan te bieden dan praten alleen, of om het praten over wat er speelt makkelijker voor je te maken. Je hoeft dan niet alles uit te leggen en toch kan er veel begrip zijn en ga je merken dat het helpt.

Omgaan met emoties en gevoelens

In de therapie en begeleiding ga je weer leren omgaan met de emoties en gevoelens die van jou zijn. Emoties die je misschien hebt onderdrukt omdat je meer gericht was op de buitenwereld. Gevoelens die je niet als van jezelf hebt herkend omdat er al zoveel bij je binnenkomt. De emoties en de gevoelens die jij gewoon mag hebben omdat ze zoveel zeggen van hoe jij als mens bent.

Omgaan met pijnlijke ervaringen

Misschien heb jij in het verleden pijnlijke ervaringen meegemaakt die door het hooggevoelig zijn als extra kwetsend zijn beleefd. Hierdoor heb je emotionele wonden opgelopen. Jij kunt deze wonden nu gaan helen, in een veilige omgeving geef ik jou die kans.

helpen therapie

Zo werk ik

Minder gesprekken en meer aandacht voor gevoel, emoties en jouw hoogsensitief zijn.

Vanuit mijn eigen hoogsensitief zet ik de begeleiding en behandeling in gang. Hierbij gebruik ik mijn intuïtie en alles wat ik in de loop der tijd zelf heb mogen ervaren en leren. Samen kijken wij wat voor jou de beste manier van therapie is.

Je kunt denken aan systemisch coachen, Inner Child therapie, een verhaal als symbool, enzovoort.

Veiligheid

Ik vind het belangrijk dat jij je veilig en comfortabel voelt bij de therapievormen die ik aanbied. Een hoogsensitief mens heeft dat net zo hard nodig als warmte en aandacht. Als je een bepaalde vorm van therapie niet prettig vindt, kan ik ook nog andere manieren inzetten die wel aansluiten. Ik kan putten uit een mengsel van kennis, door mijn ervaringen door de jaren heen en door gevolgde studies en trainingen. Ik weet ook hoe het is als je er zelf even niet meer uitkomt en daardoor de hulp van een ander nodig hebt.

Ik wil jou de warmte en aandacht geven om deze veiligheid te kunnen ervaren.

Je kunt bij mij alles kwijt wat je wilt vertellen, door mijn lidmaatschap bij een beroepsvereniging heb ik een beroepsgeheim en zal dus nooit iets aan een ander doorvertellen zonder jouw toestemming.

Informatie over HSP?

Meer informatie over de manieren waarop ik werk vind je op deze website. Ook vind je hier meer informatie over hooggevoeligheid. Je mag met natuurlijk ook altijd mailen als je met een vraag zit. Je bent ook welkom voor een kennismakingsgesprek zodat je kunt ervaren wat ik voor je kan doen. Neem gerust contact met mij op.

Mijn praktijk is gevestigd in Nuenen (bij Eindhoven), Noord-Brabant.