Systemisch coachen en opstellingensystemisch coachen eindhoven nuenen

Je wilt niet alleen maar praten, dat heeft nog niet het gewenste resultaat voor je gehad. Je wilt graag ontdekken waar bepaalde gevoelens vandaan komen. Het is vaak helemaal niet makkelijk om uitdrukking te geven aan al die gevoelens.

Ergens voel je dat er een last op je drukt, een last die onbestemd aanvoelt, waarvan je niet goed kunt aangeven waar die vandaan komt.

Je hebt in je verleden ervaringen opgedaan die je als pijnlijk omschrijft, misschien zelfs traumatiserend. Praten erover heeft nog niet echt tot oplossingen geleid, je blijft met gevoelens van pijn en verdriet rondlopen.

Je vindt het nog steeds niet gemakkelijk om bepaalde gebeurtenissen achter je te laten, je kunt je nog boos of verdrietig hierover voelen. Misschien wil je meer duidelijkheid over jouw rol, jouw plek in je gezin van herkomst.

Je zit met vragen waar je graag antwoord op wilt hebben, een antwoord dat al sluimert in je onbewuste maar waar je nog niet bij kunt komen.

Neem gerust contact met mij op als je meer wilt weten: contact mij

systemisch coachen nuenen eindhoven

Beelden voor woorden

Ik gebruik tijdens het systemisch coachen diverse materialen. Fijn is het om poppetjes symbool te laten staan voor de mensen van het heden of uit het verleden. Inner Child kaarten helpen om een vraag helder te krijgen. Stenen kunnen lasten en/of obstakels symboliseren.

Een vloeranker is een soort tapijttegel van vilt, je kunt hierop gaan staan en je kunt ze in de ruimte leggen waardoor ze de mensen uit je omgeving (familie) symboliseren. Een tegel kan bijvoorbeeld ook je werk, de maatschappij, de dood of het leven vertegenwoordigen.

Een tekening maken kan ook heel helpend zijn. Je tekent dan onder mijn begeleiding je familie of andere personen uit je leven. Ook een ziekte of trauma kan je een plek geven op de tekening.

Al onderzoekend met al het materiaal dat er is ontstaat er een beeld dat voor jou herkenbaar en helend is. Je krijgt duidelijkheid in hoe je om kunt gaan met gevoelens en emoties. Emoties krijgen de kans om geuit te worden en mogen er helemaal zijn.

Boek dat ik aanraad:

De fontein, vind je plek geschreven door Els van Steijn.

Dit is ook de manier zoals ik opstellingen begeleid, ik heb dit geleerd van Elmer Hendrix. Een mooie manier die je ziel diep kan raken.

Veiligheid

Doordat je met beelden en materialen werkt, ontstaat er een veilig gevoel. Je heb zelf de regie in handen wat als zeer prettig wordt ervaren.

Systemisch consult in de natuur

De natuur leent zich bij uitstek om een systemisch consult te ervaren. De symboliek die de natuur vertoont helpt jou om op een natuurlijke manier je ziel in beweging te krijgen. Bomen kunnen bijvoorbeeld jouw familie of mensen uit jouw omgeving representeren.

Een systemisch consult in de natuur starten we vanuit mijn huis, we lopen richting het bos en zijn daar binnen vijf minuten. Tijdens deze korte wandeling kan jouw vraagstelling verkend worden.

Een systemisch consult in de praktijk of in de natuur duurt anderhalf uur.

Wil je meer weten? Je bent natuurlijk altijd welkom voor een gratis kennismakingsgesprek van maximaal 30 minuten. Neem gerust contact met mij op.