Leertherapie en supervisie

leertherapie wijze uil

Als mens die mensen begeleid ben je nooit uitgeleerd. Je bent steeds bezig met ontwikkelen van jezelf. Leertherapie is bij uitstek geschikt om die ontwikkeling vorm te geven.

Ook als je studerend bent als mens die mensen gaat begeleiden is zelfontwikkeling een must. Je ben misschien bezig met een opleiding tot maatschappelijk werker, psycholoog, psychosociaal begeleider of natuurgeneeskundige. In al die gevallen is het goed om inzicht te krijgen in je eigen mogelijkheden en inzichten te krijgen in de valkuilen en beperkingen die je nog hebt.

Supervisie

Ben jij coach, therapeut, maatschappelijk werker of psycholoog, en wil je meer zelfvertrouwen in je werk? Wil je graag mensen begeleiden vanuit jouw talent, vanuit het diepste van wat je zelf bent. Zou je graag meer willen gaan vertrouwen op je eigen intuïtie, op je eigen wijsheid. Dan is het goed om hierbij wat hulp te zoeken, daar ben ik voor. De supervisie is hiervoor bij uitstek de manier om deze begeleiding vorm te geven

Onzekerheid in je rol als begeleider

Onzekerheid in je werk als professional kan behoorlijk lastig zijn. Je hebt je helemaal voorbereid op je werk, diverse opleidingen gedaan. Je hebt de nodige expertise in huis. En toch lijkt het alsof het niet genoeg is. Er is dat gevoel van onzekerheid dat maar aan je blijft knagen.

Meer willen weten over jezelf als begeleider

Tijdens de supervisie of leertherapie gaan we in op vragen zoals:

  • Hoe blijf je als professional bij jezelf?
  • Waar loop je als mens tegenaan?
  • Wat is jouw wijze van communiceren?
  • Hoe kan je meer bij je intuïtie komen?
  • Welke karakterstructuren herkent je in jezelf?
  • Welke emoties herken je in jezelf en hoe vrij zijn ze?

tovenaar-oz

Jouw proces

Jouw eigen proces staat steeds centraal. Door op deze manier naar jezelf te kijken, ga je met steeds meer zelfvertrouwen het proces in met de mensen die bij jou voor begeleiding komen. Jouw kwaliteiten als begeleider worden duidelijker voor jezelf, wat zijn weerslag heeft op de mensen die bij je komen.

We kunnen tijdens de supervisie of leertherapie onder andere werken met visualisaties, droomduiding, Jungiaans therapie, counseling en coaching.

Net als in het sprookje de tovenaar van Oz, ga je ontdekken dat je de kwaliteiten die je zoekt al in je hebt. Jouw proces zorgt ervoor dat je dit gaat ervaren.