Engelen

engel

Engelen

Misschien weet jij het al: Engelen zijn er altijd om jou heen. Je kunten mag de Engelen om hulp en begeleiding vragen als je dit nodig hebt.

Een Engel zal nooit ongevraagd hulp geven, geduldig wacht een Engel totdat jij hem om hulp vraagt. Eenmaal vanuit het diepste van jouw hart gevraagd, gaat de Engel voor jou aan het werk.

Hoe kan je nu merken dat er een Engel bij je is? Als je op de kleine dingen om heen let kan je de Engelen gaan ervaren. Een onverwacht zuchtje wind, een lichte aanraking als vederlichte vleugels. Misschien voel je opeens, een onverklaarbare liefde. Kleine dingetjes, waar je vroeger misschien geen aandacht aan besteedde, kunnen jou vertellen dat de Engelen bij je zijn.

Hoe kan je nu hulp vragen aan de Engelen? Gewoon, net zoals je dit vraagt aan een mens. Je kunt in gedachten met de Engelen praten, ze zullen dit altijd horen. Als je het fijn vindt om hardop met ze te praten, mag je dit ook doen. De intentie om contact met ze te willen hebben is al genoeg om dit contact tot stand te brengen. Door dit contact kom je ook in een beter contact met jezelf. De antwoorden van de Engel zullen door een goed contact met je intuïtie tot je komen. Dan zal je gaan merken dat jij degene bent die de antwoorden heeft gevonden, dat jij degene bent die het probleem heeft opgelost. 

Aangezien een Engel in een heel andere dimensie leeft dan wij, zijn Engelen niet gebonden aan tijd of plaats. Een Engel kan daardoor op meer plaatsen tegelijk zijn.

Er zijn heel veel Engelen, er zijn er zoveel dat iedereen altijd genoeg Engelen om hulp kan vragen. Je kunt als het ware jouw eigen leger van Engelen om je heen zetten als je dit nodig hebt.

Engelen zijn heel hoge energieën, het beeld dat wij van een Engel hebben is door ons zelf gecreëerd, zodat iedereen een afbeelding van een Engel kan herkennen. Een Engel zelf is niet mannelijk of vrouwelijk. Ons beeld van een Engel geeft hem een mannelijk of vrouwelijk uiterlijk.

Een erg belangrijke Engel is jouw persoonlijke Beschermengel. Deze Engel ziet eruit zoals jij hem voor jezelf het liefste ziet. Tijdens het consult kunnen wij, als je dit wilt, in contact komen met je eigen Beschermengel.

Nooit alleen

Alleen? Nee, nooit alleen.
Want ieder mens die zijn hart openstelt voor de liefde,
iedereen die liefde deelt en geeft
wordt op zijn beurt zo eindeloos liefdevol gedragen
door de engelen, de wezens van de pure liefde.

Alleen? Nee nooit alleen.
Ook dan niet, als je je alleen en verlaten voelt.
Want ook dan, nee juist dan, staan er engelen
vol mededogen en vol liefde om je heen.
Troostend leggen zij hun handen op je schouders.

(Hans Stolp)

 

aura

De aura

De aura is het energie veld dat ons omringd. Het bestaat uit zeven lagen, deze worden ook wel lichamen genoemd. De aura heeft verschillende kleuren, deze kleuren kunnen veel zeggen over iemand. Net zoals ieder persoon uniek is, is ook de aura van ieder persoon uniek. Alle gebeurtenissen in het leven kunnen zichtbaar worden in de aura.

Ik ga uit van het beginsel dat elke klacht een emotionele grondslag heeft. Daardoor is mijn therapie vooral gericht op bewustwording: hoe kan je zelf verantwoording nemen voor je eigen heelwording.

Met de stemming of toestand van een mens veranderd ook zijn aura. Allerlei lichamelijke en psychische aandoeningen kunnen in het auraveld zichtbaar worden. Als iemand bijvoorbeeld een depressie of burnout heeft, kan de aura zich dichter om de mens heentrekken, ook de kleuren kunnen dan wat donkerder worden.

Bij mensen die dicht bij elkaar zijn kunnen de aura's in elkaar overvloeien. Soms kunnen mensen hier last van krijgen, bijvoorbeeld als ze zich niet goed kunnen afsluiten op een plek waar veel mensen bij elkaar zijn. Deze mensen zijn dan open voor indrukken van buitenaf, wat niet altijd als prettig wordt ervaren. Jij kan je dan bijvoorbeeld erg moe gaan voelen. Iedereen kan leren om zich af te schermen voor deze indrukken en ik kan je hierin begeleiden.

Chakra's

Chakra's zijn de hoofdenergiecentra van ons lichaam. Chakra is een woord uit het Sanskriet het betekent wiel. Een chakra is een ronde "energiekolk" en zowel aan de voorzijde als aan de achterzijde van het lichaam aanwezig. Indrukken en impulsen vanuit de buitenwereld komen via onze chakra's ons lichaam binnen. Wij hebben zeven hoofdchakra's, deze staan weer in verbinding met de zeven lagen van de aura. Elke chakra is verbonden met de persoonlijkheid van de mens. Ook staan de chakra's in verbinding met bepaalde klieren en organen. De chakra's hebben hun eigen kleur, het is mogelijk om aan die kleur te zien hoe iemand op dit moment in het leven staat. Een moeder die bijvoorbeeld met liefde aan haar kind denkt zal een mooie heldergroene hartchakra hebben.

Kroonchakra

Zevende chakra: Kroonchakra, kleur violet

"Ik zoek de hoogste waarheid en de meest helende manieren om mijn leven te leven."
"Ik waardeer de schoonheid van de Aarde en zal haar zo goed als ik kan eren en beschermen."

  

Voorhoofdchakra

Zesde chakra: Voorhoofdchakra,kleur indigo

"Ik denk het beste over mijzelf, altijd, in alle situaties."
"Als ik mijn innerlijke wijsheid gebruik, weet ik dat alles in mijn wereld goed is."

  

Keelchakra

Vijfde chakra: Keelchakra, kleur lichtblauw

"Ik leef in mijn waarheid."
"Ik leer te luisteren naar mijzelf en vertrouw op mijn innerlijke stem."

 

 

Hartchakra

Vierde chakra: Hartchakra, kleur groen

"Alle liefde woont in mijn hart."
"Ik volg het verlangen van mijn hart naar waarheid, goedheid en liefde"

 

Zonnevlecht

Derde chakra: Zonnevlecht, kleur geel

"Ik ben mijn eigen gewicht in goud waard."
"Ik ben het leven waarvan ik zeg dat ik het wil waardig."

 

Geslachtschakra

Tweede chakra: Geslachtschakra, kleur oranje

"Ik houd van mijn leven."
"Ik eer mijn lichaam en behandel mijzelf met respect."

 

Wortelchakra

Eerste chakra: Wortelchakra, kleur rood

"Ik leef vanuit mijn integriteit."
"Ik heb lief vanuit mijn hart, ik ben met het leven in al zijn glorie verbonden."