Dromen / droomduiden / droomverklaring

Je hebt intense dromen en deze kunnen nog lang bij je doorwerken. Je droomt misschien vaker over hetzelfde onderwerp. Je bent gewoon nieuwsgierig naar het antwoord van een bepaalde droom.

dromen, boodschap van je ziel

Boodschap van je ziel

Dromen zijn een boodschap van je ziel, soms eerlijk en confronterend, vaak in raadsels.

In een droom spreekt het onbewuste tot je in een taal die haast mysterieus lijkt. De beelden die tot je komen lijken soms vreemd, het verhaal kan onsamenhangend zijn. Het onbewuste bedient zich van symbolen die je ziel aanspreken. Verhalen met een universeel karakter kunnen verstopt zitten in het droomverhaal.

"Het is echt waar, ik heb het in mijn dromen zelf gezien." (Herman van Veen)

De droomduiding

Tijdens de droomduiding luister ik naar je droom. Ik stel je vragen en volg jouw proces. Ik kijk wat elk symbool voor persoonlijke betekenis voor jou heeft. Elke droominhoud zegt iets over jou als dromer, of je nu over mensen dieren of objecten droomt. Het gedroomde beeld is een persoonlijk beeld van de dromer, als ik van een paard droom betekent dat meestal iets anders dan als iemand anders ervan droomt. Door middel van persoonlijke associaties gaan wij samen op zoek naar de boodschap van de droom. De uitkomst is vaak verrassend.

dromen, beelden, onbewuste

Luister naar je onbewuste

Als je meer wilt weten over wat je onbewuste, je ziel, je te vertellen heeft is een droomduiding een goede manier. Je ontdekt dan wat jouw droombeelden je willen zeggen, wat hetgeen jij ziet in je domen te beteken heeft Misschien kan je jouw dromen nog niet goed onthouden. Neem je dan eens voor om goed te gaan letten op de dromen die tot je komen. Voor je gaat slapen spreek je met jezelf af dat je een droom wilt onthouden. Meteen bij het wakker worden 's ochtends blijf je nog even liggen in de houding van de slaap. Gun jezelf de tijd om de beelden naar je toe te laten komen. Veel mensen zijn gehaast of gaan meteen over tot de orde van de dag, of gaan alvast bedenken wat ze gedurende de dag nog moeten doen. Ook al komen er maar een paar droombeelden tot je, schrijf ze meteen op. Als je hierin meer geoefend raakt gaat het steeds beter om je dromen te onthouden en de beelden weer tot je te laten komen.

Bij het werken met dromen krijg je van mij meer tips waar je op kunt letten en wat je kunt doen om zoveel mogelijk je dromen te onthouden en te begrijpen. Werken met dromen kan een onderdeel van de therapie zijn.

Het werken met dromen heb ik geleerd tijdens mijn opleiding Jungiaanse Psychologie.