Meteen naar reacties
Als-je-niet-meer-HSP-hooggevoelig-hoogsensietief-was-2018

Stel je eens voor: 31 december 2017, de klok kruipt langzaam naar middernacht. Je wacht op het starten van het vuurwerk en dan ineens.......Het lijkt alsof de wereld is veranderd, de mensen om je heen zien er anders uit, ze gedragen zich anders.

Dan merkt je dat je zelf ook heel anders bent. Je voelt je anders dan dat je gewend bent, je mist iets en in eerste instantie snap je niet wat dat nu is.

In 2018 niet meer hoogsensitief

Je hebt minder intense gevoelens, dat lijkt echt even heel fijn. Na een tijdje merk je dat je ook niet meer intens geniet van de kleine dingen om je heen.

Het lijkt alsof je een paar heel belangrijke eigenschappen bent kwijtgeraakt en je kunt niet meer echt benoemen wat dat is. Na een maand zeggen de mensen om je heen dat je heel anders bent geworden, ze kennen je niet meer terug.

Eerst vonden ze dat jij zulke mooie gesprekken kon voeren, ze vonden dat ze zich zo op hun gemak voelden bij je. De mensen om je heen snappen niet hoe het komt dat het ineens lijkt alsof je minder geraakt wordt door de wereld om je heen. Het wordt als jammer ervaren dat je niet meer zo invoelend bent.

Jij daarentegen snapt ineens helemaal niets meer van je hoogsensitieve nichtje. Wat is dat kind toch emotioneel. Kan ze niet eens wat flinker doen? Het werk wat je deed is ineens helemaal niet fijn meer, je wilt veel meer uitdaging, je wilt veel meer uren maken. Je hebt bergen energie voor een flinke carrière. Je begrijpt er helemaal niets van dat een collega van jou graag een rustige werkplek heeft. Je snapt niet dat zij graag de muziek uit heeft tijdens het werk.

Wil jij dit?

Kijk eens diep in je hart, zou jij dat willen. Wil je alle mooie eigenschappen van het HSP zijn inruilen om voluit mee te kunnen doen in de maatschappij?

Wat wil je echt in 2018?

Wil je dat andere mensen je snappen? Wil je graag blijven genieten van de voordelen van hoogsensitief zijn?

Je kan hier zelf heel veel aan doen. Jij mag aan de mensen om je heen uitleggen van hoogsensitief zijn voor jou betekend.

Word een voorvechter van HSP

Je kunt andere HSPer ontzettend helpen door te vertellen wat hoogsensitief is, hoe het voor jou is om hoogsensitief te zijn. Geef de mensen om je heen voorlichting, laat zien wie je bent.

Breng je voordelen in kaart

Zet elke dag op papier wat voor een voordeel je hebt gehad van het HSP zijn. En je mag best in herhalingen vallen. Waar heb je van genoten? Wat voor fantasie heb je gehad? Wat voor creatiefs heb je gedaan? Heb je een prachtig gesprek gevoerd? Heb je een mooi mens ontmoet?

Na een jaar heb je een prachtig naslagwerk wat je steeds weer kunt raadplegen. Dit is echt heel helpend op momenten dat je het even niet meer ziet zitten, dat je niet voelt dat hoogsensitief zijn ook heel prachtig is.

Jouw 2018

Je mag 2018 helemaal jouw jaar maken, het jaar waarin je voluit ja zegt tegen HSP zijn.

Onze 2018

Samen kunnen we in 2018 sterk zijn, kunnen we HSP begrijpelijk maken voor andere mensen. Zo kan in 2018 een hele grote stap gezet worden in begrip voor en in het begrijpen van hoogsensitieve mensen. Zo is de wereld een plek waarin alle mensen zich thuis kunnen voelen en er mogen zijn met al hun eigenschappen.

“Zij veroordelen wat ze niet begrijpen.” (Marcus Tullius Cicero)

Doe jij mee?


Reacties

Er zijn 9 reacties op deze blog.

Ineke Snelleman op woensdag 20 december 2017 08:57
Rinske, hoe ouder hoe meer levenswijsheid. Dat kan je goed gebruiken in het omgaan met HSP en zien / ervaren dat het heel fijn kan zijn om hoogsensitief te zijn. Dank je voor het delen.
Natasja op woensdag 20 december 2017 10:59
Wat grappig om te lezen als je het van een andere kant bekijkt. Nooit zal ik willen veranderen, ik kan en wil niet (meer) zijn zoals anderen. Zeker niet als ik het zo lees vanuit een ander oogpunt dan denk ik wat zijn we toch mooie mensen en zo ondergewaardeerd. Ik wens je en iedereen hetzelfde toe voor het nieuwe jaar. Het samen doen klinkt goed in m`n oren, dan maakt mijn hart een sprongetje.
Ineke Snelleman op zondag 24 december 2017 13:26
Samen is heel fijn, en jij helpt al heel goed mee.
Wilma op zondag 24 december 2017 19:19
Hallo Mede HSP ers, Wil Ineke en de Mede HSP ers, Een Fijn en Gezellige Kerst Wensen , en een Heel Gezond 2018 Wensen !Gr Wilma en tot het volgende HSP CAFE,. Gr Wilma

Reageer op deze blog

donderdag 21 januari 2021 08:06
199 Woorden over