Meteen naar reacties
Als-je-niet-meer-HSP-hooggevoelig-hoogsensietief-was-2018

Stel je eens voor: 31 december 2017, de klok kruipt langzaam naar middernacht. Je wacht op het starten van het vuurwerk en dan ineens.......Het lijkt alsof de wereld is veranderd, de mensen om je heen zien er anders uit, ze gedragen zich anders.

Dan merkt je dat je zelf ook heel anders bent. Je voelt je anders dan dat je gewend bent, je mist iets en in eerste instantie snap je niet wat dat nu is.

In 2018 niet meer hoogsensitief

Je hebt minder intense gevoelens, dat lijkt echt even heel fijn. Na een tijdje merk je dat je ook niet meer intens geniet van de kleine dingen om je heen.

Het lijkt alsof je een paar heel belangrijke eigenschappen bent kwijtgeraakt en je kunt niet meer echt benoemen wat dat is. Na een maand zeggen de mensen om je heen dat je heel anders bent geworden, ze kennen je niet meer terug.

Eerst vonden ze dat jij zulke mooie gesprekken kon voeren, ze vonden dat ze zich zo op hun gemak voelden bij je. De mensen om je heen snappen niet hoe het komt dat het ineens lijkt alsof je minder geraakt wordt door de wereld om je heen. Het wordt als jammer ervaren dat je niet meer zo invoelend bent.

Jij daarentegen snapt ineens helemaal niets meer van je hoogsensitieve nichtje. Wat is dat kind toch emotioneel. Kan ze niet eens wat flinker doen? Het werk wat je deed is ineens helemaal niet fijn meer, je wilt veel meer uitdaging, je wilt veel meer uren maken. Je hebt bergen energie voor een flinke carrière. Je begrijpt er helemaal niets van dat een collega van jou graag een rustige werkplek heeft. Je snapt niet dat zij graag de muziek uit heeft tijdens het werk.

Wil jij dit?

Kijk eens diep in je hart, zou jij dat willen. Wil je alle mooie eigenschappen van het HSP zijn inruilen om voluit mee te kunnen doen in de maatschappij?

Wat wil je echt in 2018?

Wil je dat andere mensen je snappen? Wil je graag blijven genieten van de voordelen van hoogsensitief zijn?

Je kan hier zelf heel veel aan doen. Jij mag aan de mensen om je heen uitleggen van hoogsensitief zijn voor jou betekend.

Word een voorvechter van HSP

Je kunt andere HSPer ontzettend helpen door te vertellen wat hoogsensitief is, hoe het voor jou is om hoogsensitief te zijn. Geef de mensen om je heen voorlichting, laat zien wie je bent.

Breng je voordelen in kaart

Zet elke dag op papier wat voor een voordeel je hebt gehad van het HSP zijn. En je mag best in herhalingen vallen. Waar heb je van genoten? Wat voor fantasie heb je gehad? Wat voor creatiefs heb je gedaan? Heb je een prachtig gesprek gevoerd? Heb je een mooi mens ontmoet?

Na een jaar heb je een prachtig naslagwerk wat je steeds weer kunt raadplegen. Dit is echt heel helpend op momenten dat je het even niet meer ziet zitten, dat je niet voelt dat hoogsensitief zijn ook heel prachtig is.

Jouw 2018

Je mag 2018 helemaal jouw jaar maken, het jaar waarin je voluit ja zegt tegen HSP zijn.

Onze 2018

Samen kunnen we in 2018 sterk zijn, kunnen we HSP begrijpelijk maken voor andere mensen. Zo kan in 2018 een hele grote stap gezet worden in begrip voor en in het begrijpen van hoogsensitieve mensen. Zo is de wereld een plek waarin alle mensen zich thuis kunnen voelen en er mogen zijn met al hun eigenschappen.

“Zij veroordelen wat ze niet begrijpen.” (Marcus Tullius Cicero)

Doe jij mee?


Reacties

Er zijn 9 reacties op deze blog.

lillyanne op maandag 18 december 2017 22:57
Dank je Ineke voor je mooie wensen voor 2018!We gaan er een mooi jaar van maken met en zonder hspers,ik ga net als jij door met het begeleiden van mede hspers,zodat ze hun weg steeds meer in vrede kunnen vinden.Ik ben er blij mee om hsp te zijn, al voel ik me soms ook onbegrepen,zolang als ik mezelf maar begrijp en accepteer,kan ik ook accepteren dat sommige mensen mij niet altijd kunnen begrijpen omdat ze de diepe gevoelens die ik beleef niet herkennen.De verschillen tussen mensen zijn mooi als we onszelf en elkaar kunnen respecteren. Gelukkig 2018 voor jou Ineke!
Ineke Snelleman op woensdag 20 december 2017 08:58
Samen sterk in 2018 toch! Fijn dat jij ook de mede HSPers begeleid, we hebben mensen nodig die ons begrijpen.
Lex Fauser op dinsdag 19 december 2017 03:30
Beste Ineke, Dank je wel voor jouw mooie Kerst- en Oud en Nieuw wensen! Ik wens JOU OOK hele fijne Kerst-/feestdagen en een heel gezond en gelukkig 2018!!! Ik ga mijn feestdagen vieren met mijn allerliefste en mooiste vriendin en haar familie (oa haar jongere broer die ook mijn beste maat is en hun ouders)! Daarnaast ga ik rondom en tussen de feestdagen zoveel mogelijk fietsen en ook starten met leren hardlopen, de bekende "Runningtherapie"! Deze laatste met een sport-/hardloop maatje die ik sinds kort heb leren kennen via een sport site. Gewoon door blijven sporten rondom en tussen de feestdagen, doe ik omdat het dan winterstop is van mijn voetballen maar ook om mijn algehele conditie en spierkracht op peil te houden! Mocht het echt te slecht weer dan daarvoor zijn, dan kan ik gelukkig nog thuis en binnen zelf fitnessen! Ik denk zo tegen 31-12 op zich dan nooit hoe het nieuwe jaar dan word. Ik zie alles wel! Ook niet of HSP-ERS in of vanaf 2018 NIET MEER zullen bestaan of juist meer bekend worden of iig meer geaccepteerd worden! Ik accepteer en respecteer mijzelf hoe ik ben en dus ook mijn HSP-ER zijnde of anders/"anders" zijnde! Ik ga het nieuwe jaar gewoon altijd openminded tegemoet/in en hoop wel dat het dan nog beter word dan dat jaar ervoor en dan op alle fronten! Ik werk er iig hard voor om mijzelf zo gelukkig en gezond mogelijk te maken! Ik hoop dat ik zo voldoende op jouw bericht heb gereageerd. Mocht je op mijn reactie willen reageren? Dan graag en bvd dan daarvoor! Met vriendelijke groet, Lex Fauser.
Ineke Snelleman op woensdag 20 december 2017 08:55
Heel goed Lex, het begint altijd met het accepteren van jezelf. Je bent daarin mooi op weg. Ga zo door in 2018.
Rinske op dinsdag 19 december 2017 13:24
Mooie gedachten en filosofie lieve Ineke. Bedankt voor je mooie wensen. Diepe gevoelens ja dat zijn het. Hoe meer ik die zelf waardeer en durf te laten zien wie ik ben, hoe meer ik merk dat het voor me gaat werken. En ja ik vervloek mijn dalen soms, vooral als ik in een omgeving ben die me niet support. Gelukkig leer ik steeds minder afhankelijk te zijn daarvan en de voeding uit mezelf te halen. Ouder worden als HSP-er is best leuk..... Ik ben nu 41, maar heb het gevoel dat The fun part is yet to come! Omdat ik steeds beter leer mijn eigen gebruiksaanwijzing te gebruiken. En me steeds minder stoor aan mensen die zich niet in me kunnen verplaatsen. Ik heb mijn eigen waarheid en zij ook. En dat is helemaal prima.

Reageer op deze blog

maandag 30 januari 2023 11:29
199 Woorden over