Blogpagina

Op mijn blogpagina wil ik jou informeren, inspireren en ondersteunen.

Ik vind het fijn als je een reactie plaatst bij de berichten, dat kan mij en anderen ook weer inspireren en ondersteunen. 

Deel de blogs gerust op sociale media. Je mag teksten alleen van mij overnemen als je mijn naam erbij vermeldt.

53 boek engel

Verhalen

 

Allerlei mooie verhalen en gedichten, speciaal door mij voor jou gevonden.

"Sprookjes vertellen kinderen niet dat draken bestaan. Kinderen weten al dat draken bestaan. Sprookjes vertellen de kinderen dat draken kunnen worden gedood." (C.K. Chesterton)

Meteen naar reacties

Stille nacht, tovernacht- Een kerstverhaal over ware vriendschap

Het was koud, die nacht. Een ijzige wind joeg de sneeuw op en de mensen die nog buiten waren haastten zich. Thuis brandde het vuur in de haard. De tafel was gedekt, de kaarsen waren aangestoken. Het was kerstnacht.

Nog maar één enkele man liep door de verlichte straten. Zijn rug was gebogen en hij liep maar voort door de sneeuw en de kou, zonder zelf te weten waarheen hij ging. Niemand wachtte op hem. Riton had geen familie en geen thuis.

Lees meer...

De kraai en de pauw verhaal
Meteen naar reacties

De kraai en de pauw

Op een plek ver hier vandaan woonde een kraai. Hij was gelukkig en tevreden met zijn leven. Tot hij op een dag een mooie zwaan zag zwemmen. “Die zwaan is zo wit,” dacht hij, “en ik ben zo zwart. Die zwaan moet wel de gelukkigste vogel op aarde zijn.”

Hij vertelde de zwaan over deze gedachte. Deze luisterde aandachtig en zei toen: “Lange tijd dacht ik inderdaad dat ik de gelukkigste vogel was, totdat ik op een dag een papegaai zag zitten in een boom. Die heeft twee kleuren. Hij moet daarom wel de meest gelukkige vogel in het dierenrijk zijn.”

Lees meer...

kind-steen
Meteen naar reacties

Ik heb een steen verlegd in een rivier op aarde.
Het water gaat er anders dan voorheen.
De stroom van een rivier hou je niet tegen.
Het water vindt er altijd een weg omheen.

Lees meer...

Bevrijding-van-Doornroosje
Meteen naar reacties

Na vele jaren geslapen te hebben wordt Doornroosje wakker. Ze kijkt om zich heen, maar ziet ze niemand die haar zou willen redden.

Ze valt weer in slaap. Jaren gaan voorbij en op een dag wordt ze weer wakker.

Lees meer...

meisje-sprookj_20161210-130946_1
Meteen naar reacties

Het beroemde sprookje van Andersen over een arm meisje

Het was afschuwelijk koud, het sneeuwde en het begon donker te worden. Het was ook de laatste avond van het jaar, oudejaarsavond.In die kou en in dat donker liep er op straat een arm, klein meisje, zonder muts en op blote voeten. Ze had wel pantoffels aangehad toen ze van huis ging, maar dat hielp niet veel: het waren heel grote pantoffels, haar moeder had ze het laatst gedragen, zo groot waren ze, en het meisje had ze bij het oversteken verloren, toen er twee rijtuigen vreselijk hard voorbijvlogen. De ene pantoffel was niet te vinden en met de andere ging er een jongen vandoor: hij zei dat hij hem als wieg kon gebruiken als hij later kinderen kreeg.

Lees meer...