Meteen naar reacties
veilig-plekje

Een hoogsensitief mens heeft vaak de behoefte aan een plekje voor zichzelf. Een plek waar je jezelf kunt zijn en je fijn kunt voelen. Een plaats in je huis waar je jezelf even kunt terugtrekken voor de rust die je zo nodig hebt. Niet elk mens heeft de gelegenheid om een eigen kamer hiervoor in te richten. Ook als je huis niet zo groot is en je geen eigen kamer hiervoor hebt, kan je een plek in huis voor jezelf maken. Zo maak je een veilig plekje...

Veilig plekje maken

Je kunt hiervoor een dienblad nemen, een goedkope volstaat prima voor jouw doeleind. Over dit dienblad ga je nu een doek leggen, op de markt kan je leuke stofjes vinden die je hiervoor kunt gebruiken. Nu kan jij je dienblad in gaan richten, je gaat allemaal spulletjes op je dienblad zetten die jou een goed gevoel geven. Kijk maar eens wat jij leuk en fijn vindt, bijvoorbeeld engeltjes, plantjes, steentjes, een Boeddhabeeldje en een kaars. Je kunt hier ook nog een spreuk bij zetten, misschien wil je deze spreuk elke dag vervangen. Er zijn leuke inspiratiekaarten te koop die je hier goed voor kunt gebruiken.

Wat kan je ermee?

Nu heb jij je eigen veilige plek, je eigen altaartje, een plek waar je jezelf goed kunt voelen. Je kunt dit plekje overal in je huis neerzetten waar je maar wilt. Je kan bij je eigen mooi gemaakte fijne plekje gaan zitten, je kunt eventueel nog muziek opzetten die jij mooi vindt. Voel maar hoe je op deze manier even helemaal bij jezelf kunt komen en hoe je de veiligheid van jou plek kan ervaren.

Zeg dan maar tegen jezelf: dit is mijn plek, hier voel ik mij veilig en beschermd. Je zult merken dat dit helpt, alleen al omdat jij iets speciaals voor jezelf hebt gecreëerd. Als je deze veiligheid en rust kan voelen, kan je dit ook integreren in jouw leven als hooggevoelig mens.

Heb jij al een eigen veilige fijne plek voor jezelf? Vertel anderen in een reactie wat jij voor veilige plek in huis hebt, hoe jij dit hebt gemaakt voor jezelf. (je e-mailadres wordt niet getoond)

 


Reacties

Er zijn 2 reacties op deze blog.

Conny op dinsdag 23 februari 2016 19:59
Het is inderdaad fijn om een eigen plekje te hebben waar je even op jezelf kunt zijn. Ik heb dat ook een periode niet gehad en ben dankbaar dat ik weer een eigen ruimte heb. Het creëren van een plekje als je geen eigen ruimte hebt zoals je hier beschrijft vindt ik een heel mooi idee!
Ineke Snelleman op dinsdag 23 februari 2016 20:31
Dank je Conny, fijn dat je nu ook een plekje voor jezelf hebt

Reageer op deze blog

maandag 30 januari 2023 13:09
199 Woorden over