Meteen naar reacties
trauma-erkenning

Je wilt gezien worden

Ieder mens heeft de innerlijke wens om gehoord en gezien te worden, je wilt iemand zijn, je wilt verschil maken en je wilt belangrijk gevonden worden. Als je niet gezien wordt in wie je bent, niet erkend wordt in wat je voelt, niet gehoord wordt in je emotionele uitingen, kan je dit als erg traumatisch gaan ervaren.

Bestaansrecht

Als je als hooggevoelig mens door je omgeving niet wordt erkend in je gevoeligheid, kan je het gevoel hebben geen bestaansrecht te hebben. Misschien ben je wel je hele leven op zoek naar een stuk zingeving en betekenis in je leven.

Trauma

Het is traumatisch om niet te kunnen en mogen zijn van wie je ten diepste voelt dat je bent. Dit kan een diepe psychische wond hebben veroorzaakt.

Eenzaam

Vaak heb je jezelf erg eenzaam gevoeld in je hooggevoeligheid, terwijl er juist het verlangen kan zijn om onderdeel te kunnen uitmaken van een groot en zinvol geheel. Dit kan ervoor hebben gezorgd dat je het gevoel heb gekregen er altijd en overal alleen voor te staan.

Nergens thuis horen

Als hooggevoelig mens kan je het gevoel hebben nergens thuis te horen. Je voelt je anders dan alle andere mensen om je heen.

“Overal ben ik welkom, en toch hoor ik nergens bij.” (Herman Brood)

Thuiskomen

Het ontdekken dat er meer mensen zijn met HSP, dat je eigenschappen deelt met andere mensen om je heen, kan een gevoel geven van thuiskomen.

Welkom

Het is fijn als je bij iemand terecht kunt die jou welkom heet met alle aspecten die je hebt van het hooggevoeligheid. Soms gaat daar een lange zoektocht aan vooraf. Als je zo iemand hebt gevonden is dat een grote opluchting, je wordt eindelijk erkend.

Ben jij erkend in je gevoeligheid?


Reacties

Er is 1 reactie op deze blog.

Ellen op maandag 21 maart 2016 15:46
Heel erg herkenbaar

Reageer op deze blog

maandag 30 januari 2023 12:51
199 Woorden over