Blogpagina

Op mijn blogpagina wil ik jou informeren, inspireren en ondersteunen.

Ik vind het fijn als je een reactie plaatst bij de berichten, dat kan mij en anderen ook weer inspireren en ondersteunen. 

Deel de blogs gerust op sociale media. Je mag teksten alleen van mij overnemen als je mijn naam erbij vermeldt.

58 trauma hsp

Trauma

 

Een blog voor de hoogsensitieve mens die in het leven wat kwetsuren heeft opgelopen, deze kunnen door het gevoelig zijn als extra pijnlijk zijn ervaren.

"Mijn kwetsbaarheid is mijn kracht. Hoe meer ik haar durf te tonen,hoe sterker ik me voel."

Meteen naar reacties

Moeilijke tijden zijn er altijd geweest, mensen hebben door de eeuwen heen veel verschillende ‘stormen’ doorstaan. De mens is flexibel en komt daardoor ook weer altijd een moeilijke periode te boven.

In vroegere tijden hadden mensen veel troost aan verhalen. Deze verhalen werden meestal niet zelf gelezen (veel mensen konden toen niet lezen) maar verteld door een rondtrekkende minstreel. In deze verhalen leerden mensen hoe de hoofdpersoon in het verhaal met zijn of haar problemen omging.

Lees meer...

Meteen naar reacties

Wist je al dat je stresssysteem helemaal niet is toegerust voor de problemen van deze tijd? Dit systeem stamt nog uit de tijd dat de mens net begon om zich op de aarde te vestigen. Veel in ons lichaam is geëvolueerd, echter je stress systeem is nog hetzelfde als vele miljoenen jaren geleden.

Vroeger had de mens ook zorgen en kende ook angsten, hij/zij bleef hierover echter niet piekeren. De moderne mens heeft naast alle gemakken ook veel ongemakken ontwikkeld. Dit kan zich uiten in het blijven denken en je zorgen blijven maken, ook als dit niet meer nodig is of als het niets toevoegd. 

Lees meer...

Meteen naar reacties

Voel jij je als hoogsensitief mensen anders dan andere mensen? Je bent echt niet de enige die dit zo ervaart. Jezelf anders voelen, ik hoor het van veel HSPers. Zelf voelde ik me ook altijd anders dan andere mensen. Zo ben ik ermee omgegaan…

Lees meer...

Meteen naar reacties

Heb je het verlangen om iets achter je te laten? Wil je iets heel nieuws beginnen? Wil je weten hoe je bij je innerlijke kracht kan komen?

Lees dan verder over Phoenix vuurvogel en de draak en voel je gesterkt worden in het aangaan van jouw vernieuwing en het (her)vinden van jouw innerlijke kracht.

Lees meer...

Meteen naar reacties

Als je een geliefd iemand hebt verloren aan de dood is dat een hele traumatische ervaring. Iedereen in je omgeving snapt dat en je krijgt in het begin ook alle begrip.

Na een tijdje zijn er misschien mensen die vinden dat je de ervaring verwerkt moet hebben, dat het nu eens tijd eens om naar de toekomst te kijken en niet meer bezig te zijn met de dood van diegene waarvan je houd.

Lees meer...