Blogpagina

Op mijn blogpagina wil ik jou informeren, inspireren en ondersteunen.

Ik vind het fijn als je een reactie plaatst bij de berichten, dat kan mij en anderen ook weer inspireren en ondersteunen. 

Deel de blogs gerust op sociale media. Je mag teksten alleen van mij overnemen als je mijn naam erbij vermeldt.

58 trauma hsp

Trauma

 

Een blog voor de hoogsensitieve mens die in het leven wat kwetsuren heeft opgelopen, deze kunnen door het gevoelig zijn als extra pijnlijk zijn ervaren.

"Mijn kwetsbaarheid is mijn kracht. Hoe meer ik haar durf te tonen,hoe sterker ik me voel."

Meteen naar reacties

Voel jij je als hoogsensitief mensen anders dan andere mensen? Je bent echt niet de enige die dit zo ervaart. Jezelf anders voelen, ik hoor het van veel HSPers. Zelf voelde ik me ook altijd anders dan andere mensen. Zo ben ik ermee omgegaan…

Lees meer...

Meteen naar reacties

Heb je het verlangen om iets achter je te laten? Wil je iets heel nieuws beginnen? Wil je weten hoe je bij je innerlijke kracht kan komen?

Lees dan verder over Phoenix vuurvogel en de draak en voel je gesterkt worden in het aangaan van jouw vernieuwing en het (her)vinden van jouw innerlijke kracht.

Lees meer...

Meteen naar reacties

Als je een geliefd iemand hebt verloren aan de dood is dat een hele traumatische ervaring. Iedereen in je omgeving snapt dat en je krijgt in het begin ook alle begrip.

Na een tijdje zijn er misschien mensen die vinden dat je de ervaring verwerkt moet hebben, dat het nu eens tijd eens om naar de toekomst te kijken en niet meer bezig te zijn met de dood van diegene waarvan je houd.

Lees meer...

Meteen naar reacties

Het is echt niet altijd gemakkelijk om te veranderen, het is echt niet altijd gemakkelijk om iets anders te doen dan je al jaren gewend bent om te doen.

Pas als je last krijgt van iets komt vaak de behoefte om te veranderen. Dan nog is het de kunst om in de gaten te krijgen wat je altijd gedaan hebt, want je weet vaak niet meer wat je nu eigenlijk doet, wat je doet zodat je een probleem creëert.

Lees meer...

verdriet-HSP
Meteen naar reacties

Steeds weer opnieuw hoor ik dat van hoogsensitieve mensen dat ze een verlangen hebben naar iemand die ze woordeloos kan begrijpen. Er is een wens naar mensen om je heen die kunnen aanvoelen hoe het met je gaat.

Een HSPer zelf heeft het vermogen om emoties aan te kunnen voelen, dit vermogen is er al vanaf de kindertijd. Vaak denk je dan dat iedereen hetzelfde vermogen heeft als dat jij hebt. Veronderstellen dat andere mensen dit ook kunnen, kan deze gevolgen voor jou hebben:

Lees meer...