Blogpagina

Op mijn blogpagina wil ik jou informeren, inspireren en ondersteunen.

Ik vind het fijn als je een reactie plaatst bij de berichten, dat kan mij en anderen ook weer inspireren en ondersteunen. 

Deel de blogs gerust op sociale media. Je mag teksten alleen van mij overnemen als je mijn naam erbij vermeldt.

58 trauma hsp

Trauma

 

Een blog voor de hoogsensitieve mens die in het leven wat kwetsuren heeft opgelopen, deze kunnen door het gevoelig zijn als extra pijnlijk zijn ervaren.

"Mijn kwetsbaarheid is mijn kracht. Hoe meer ik haar durf te tonen,hoe sterker ik me voel."

Meteen naar reacties

Het is echt niet altijd gemakkelijk om te veranderen, het is echt niet altijd gemakkelijk om iets anders te doen dan je al jaren gewend bent om te doen.

Pas als je last krijgt van iets komt vaak de behoefte om te veranderen. Dan nog is het de kunst om in de gaten te krijgen wat je altijd gedaan hebt, want je weet vaak niet meer wat je nu eigenlijk doet, wat je doet zodat je een probleem creëert.

verdriet-HSP
Meteen naar reacties

Steeds weer opnieuw hoor ik dat van hoogsensitieve mensen dat ze een verlangen hebben naar iemand die ze woordeloos kan begrijpen. Er is een wens naar mensen om je heen die kunnen aanvoelen hoe het met je gaat.

Een HSPer zelf heeft het vermogen om emoties aan te kunnen voelen, dit vermogen is er al vanaf de kindertijd. Vaak denk je dan dat iedereen hetzelfde vermogen heeft als dat jij hebt. Veronderstellen dat andere mensen dit ook kunnen, kan deze gevolgen voor jou hebben:

vlinder-aarde
Meteen naar reacties

Vaak voelt een hoogsensitief mens zich erg eenzaam, terwijl veel HSPers verlangen om onderdeel te zijn van een groot en zinvol geheel. Dit kan een gevoel geven dat je er altijd alleen voor staat, het gevoel hebben nergens thuis te horen, nergens bij te horen.

Als je door je omgeving niet erkend wordt in je gevoeligheid kan je het gevoel hebben dat je geen bestaansrecht hebt. Dan zoekt een HSPer zijn hele leven naar een stuk zingeving van zijn bestaan.

jouw-Innerlijk-Kind
Meteen naar reacties

Herinner jij jezelf nog als kind? Weet je nog wat je als kind allemaal deed? Ken je kinderen in jouw omgeving? Heb jij aandacht voor jouw Innerlijke Kind?

Een kind staat tot ongeveer het derde jaar nog vrij onbevangen in het leven. De verbinding met het Universum is nog groot. Als je kleine kinderen in je omgeving hebt herken je misschien dat die nog heel puur, open en eerlijk zijn. Een klein kind neemt de wereld tot zich zoals de wereld zich laat zien, omdat een kind niet anders kan dan dit doen.

geraakt-in-hooggevoeligheid
Meteen naar reacties

Hooggevoelige mensen kunnen diep geraakt worden door de wereld om hun heen. Het leed wat veelvuldig te zien is op de televisie en in de krant. Soms is het meer dan het hart kan verdragen.

Hoe komt het dat jij als gevoelig mens zo geraakt wordt?

Alles wat je raakt heeft een raakvlak met een emotie van jezelf. Het lijden van een ander, het verdriet van een ander, doet je ook aan je eigen pijn en verdriet denken.

Hooggevoelige mensen beleven alles intens, ook hun eigen gevoelens en emoties.