Blogpagina

Op mijn blogpagina wil ik jou informeren, inspireren en ondersteunen.

Ik vind het fijn als je een reactie plaatst bij de berichten, dat kan mij en anderen ook weer inspireren en ondersteunen. 

Deel de blogs gerust op sociale media. Je mag teksten alleen van mij overnemen als je mijn naam erbij vermeldt.

persoonlijk blog

Persoonlijk

 

In deze blogs lees je meer over mij persoonlijk, hoe ik ben omgegaan of nog steeds omga met gevoeligheid. Ook schrijf ik over wat mij opvalt in de wereld.

“Men opent het hart van anderen wanneer men zijn eigen hart opent.” (Pasquier Quesnel)

zo-ga-ik-om-HSP-hooggevoelig-hoogsensitief

Hoogsensitief is een karaktereigenschap, je bent hier mee geboren en het gaat nooit meer weg.

Omgaan met HSP zijn leer je door jezelf te gaan kennen: zo goed mogelijk leren wat je nu zelf prettig vind en hoe je zelf in het leven staat. Elk mens met HSP is weer anders, er is dus ook niet echt een standaardrecept voor het omgaan met hoogsensitiviteit.

Wat wel voor elke HSPer belangrijk is om in de gaten te krijgen waar je eigen grenzen liggen, wat je aankunt, wat je zelf wilt. Hoe ga ik nu om met mijn HSP zijn?

kiezen-voor-mezelf-hsp-hoogsensitief-hooggevoelig

Een hoogsensitief mens vindt het niet gemakkelijk om anderen teleur te stellen. Ook ik heb daar geregeld een probleem mee.

Het is toch belangrijk om te kiezen voor jezelf, om te doen wat goed is voor jezelf. Dan kan het zomaar gebeuren dat er iets losgelaten mag worden. Loslaten kan ook weer heel verruimend zijn, er komt plaats voor iets nieuws.

klavervier

Wanneer ben je als HSPer nu echt gelukkig in je leven? Kan je hooggevoelig zijn en ook geluk toelaten en ervaren? Op het internet zijn heel veel tips te vinden om gelukkiger in het leven te worden. Voor de één zullen ze perfect werken, een ander heeft het gevoel dat er helemaal niets werkt.

Levensgeluk, wat is dat en hoe kan je het ervaren? Ik kan levensgeluk alleen maar beschrijven zoals het voor mij is. Ieder mens is anders en ieder mens beleeft zijn leven anders.

Een hoogsensitief mens kan geluk diep van binnen voelen, de momenten dat je echt iets ervaart wat je een heel fijn en blij gevoel geeft. Dit maakt je tot een HSPer, de diepe intense gevoelens die je mag ervaren. Hieronder kan je lezen hoe ik levensgeluk ervaar.

decoratie

Decembermaand, de maand met de velen feestdagen. Voor de één is dit fijn, de ander zou het liefst deze hele maand in het vergeetboek zetten.

Zelf heb ik gemengde gevoelens over de decembermaand. Ik vind het ongelooflijk fijn om thuis weer gezellig kaarsjes aan te steken. Ik verheug me er al op om het huis in de kerstsfeer te brengen.

Aan de andere kant heeft deze maand voor mij veel stressmomenten. Eerst is er Sinterklaas en zeven kleinkinderen die hunkeren naar een cadeautje van Oma Klaas. Verder ben ik zelf jarig, twee van de zeven kleinkinderen zijn ook jarig en dan komt Kerstmis en Nieuwjaar. Ik vind het veel en ik vind het ook fijn om jarige en verheugde kindersnoetjes te zien.

waterlelie-3

Ik weet niet meer precies wanneer het was toen ik voor het eerst over het bestaan van hooggevoeligheid een hoogsensitief zijn hoorde. Het zal ongeveer 15 jaar geleden zijn geweest.

Ik ben mezelf toen heel erg gaan verdiepen in hoogsensitiviteit en vaak dacht  ik: OOO, dat heb ik ook, OOO, ik herken mezelf hierin. Het leek alsof mijn wereld op zijn kop ging staan bij elke nieuwe herkenning meer.

Elaine Aron

Het eerste boek dat ik erover las was van Elaine Aron. Dat vind ik nog steeds een heel goed boek en ik raad het iedereen aan die pas tot de ontdekking komt dat hij/zij hooggevoelig en hoogsensitief is.