Blogpagina

Op mijn blogpagina wil ik jou informeren, inspireren en ondersteunen.

Ik vind het fijn als je een reactie plaatst bij de berichten, dat kan mij en anderen ook weer inspireren en ondersteunen. 

Deel de blogs gerust op sociale media. Je mag teksten alleen van mij overnemen als je mijn naam erbij vermeldt.

persoonlijk blog

Persoonlijk

 

In deze blogs lees je meer over mij persoonlijk, hoe ik ben omgegaan of nog steeds omga met gevoeligheid. Ook schrijf ik over wat mij opvalt in de wereld.

"Men opent het hart van anderen wanneer men zijn eigen hart opent." (Pasquier Quesnel)

Meteen naar reacties

Ik moest laatst met de trein mee en ik kreeg een zitplaats van een aardige jongeman. Eigenlijk voelde ik me in eerste instantie wat ongemakkelijk, want nu moest hij de hele rit staan en ik kon prinsheerlijk voor het raam zitten. Ik voelde me ook een beetje oud worden en daardoor opstandig. Mijn gedachten waren: “Ik kan nog best staan hoor, er mankeert mij niets.”

Lees meer...

Vriendelijkheid is gratis
Meteen naar reacties

Het valt mij op dat gewone vriendelijkheid en gewone beleefdheid steeds minder vaak onderdeel uitmaakt van de mensheid, terwijl dit helemaal geen moeite hoeft te zijn om te doen.

Ik geloof heus wel dat jij vriendelijkheid en warmte uitstraalt, gelukkig zijn er ook nog steeds mensen zoals jij. Het kost helemaal niets extra’s om even te lachen om even dank je wel te zeggen of om gewoon een handje te helpen.

Lees meer...

zo-ga-ik-om-HSP-hooggevoelig-hoogsensitief
Meteen naar reacties

Hoogsensitief is een karaktereigenschap, je bent hier mee geboren en het gaat nooit meer weg.

Omgaan met HSP zijn leer je door jezelf te gaan kennen: zo goed mogelijk leren wat je nu zelf prettig vind en hoe je zelf in het leven staat. Elk mens met HSP is weer anders, er is dus ook niet echt een standaardrecept voor het omgaan met hoogsensitiviteit.

Wat wel voor elke HSPer belangrijk is om in de gaten te krijgen waar je eigen grenzen liggen, wat je aankunt, wat je zelf wilt. Hoe ga ik nu om met mijn HSP zijn?

Lees meer...

kiezen-voor-mezelf-hsp-hoogsensitief-hooggevoelig
Meteen naar reacties

Een hoogsensitief mens vindt het niet gemakkelijk om anderen teleur te stellen. Ook ik heb daar geregeld een probleem mee.

Het is toch belangrijk om te kiezen voor jezelf, om te doen wat goed is voor jezelf. Dan kan het zomaar gebeuren dat er iets losgelaten mag worden. Loslaten kan ook weer heel verruimend zijn, er komt plaats voor iets nieuws.

Lees meer...

klavervier
Meteen naar reacties

Wanneer ben je als HSPer nu echt gelukkig in je leven? Kan je hooggevoelig zijn en ook geluk toelaten en ervaren? Op het internet zijn heel veel tips te vinden om gelukkiger in het leven te worden. Voor de één zullen ze perfect werken, een ander heeft het gevoel dat er helemaal niets werkt.

Levensgeluk, wat is dat en hoe kan je het ervaren? Ik kan levensgeluk alleen maar beschrijven zoals het voor mij is. Ieder mens is anders en ieder mens beleeft zijn leven anders.

Een hoogsensitief mens kan geluk diep van binnen voelen, de momenten dat je echt iets ervaart wat je een heel fijn en blij gevoel geeft. Dit maakt je tot een HSPer, de diepe intense gevoelens die je mag ervaren. Hieronder kan je lezen hoe ik levensgeluk ervaar.

Lees meer...