Blogpagina

Op mijn blogpagina wil ik jou informeren, inspireren en ondersteunen.

Ik vind het fijn als je een reactie plaatst bij de berichten, dat kan mij en anderen ook weer inspireren en ondersteunen. 

Deel de blogs gerust op sociale media. Je mag teksten alleen van mij overnemen als je mijn naam erbij vermeldt.

familie blog

Familieopstellingen

 

In deze blogs vertel ik meer over familieopstellingen en over systemisch coachen. Hoe je je ziel weer in beweging kan krijgen door het zichtbaar te maken wat gezien wil worden.

"Het leven kan alleen achterwaarts begrepen worden, maar het moet voorwaarts worden geleefd." (Sören Kierkegaard)

Meteen naar reacties

Wist je al dat een familieopstelling veel meer is dan alleen het opstellen van je familie? Wist je al dat er ontzettend veel vragen zijn die je in kunt brengen? Wist je al dat je je familie niet mee neemt? Wist je al dat je bijvoorbeeld ook een vraag over je werk kunt stellen?

Tijdens een opstelling zijn er altijd representanten die voelen wat er zichtbaar gemaakt moet worden. Heel wonderlijk vind ik dit altijd en prachtig om te zien en te ervaren.

Tijdens een familieopstelling kan je een vraag, een verlangen, een gevoel heel diepgaand onderzoeken.

Lees meer...

Meteen naar reacties

Heb jij (kleine) kinderen en lijkt het soms net alsof je kinderen alles bepalen wat er in het huis gebeurd? Misschien is er ergens geen duidelijkheid voor de kinderen wat hun plek is, waar zij horen te staan.

In een familie ontstaat als vanzelf een systeem, een systeem waarin balans, orde en plek belangrijk is. Dit wordt een familiesysteem genoemd.

Lees meer...

Meteen naar reacties

Als je dit een keertje mee hebt gemaakt weet je pas echt wat het is om iemand te mogen representeren. Ik vind het altijd heel bijzonder om het mee te maken, om het te zien en ik verbaas me ook steeds weer hoe treffend een representant iemand kan uitbeelden.

Wat is dit nu, representant zijn.....

Lees meer...

alleen-geboren-tweeling-hsp-hoogsensitief-hooggevoelig
Meteen naar reacties

Misschien bij jij altijd op zoek geweest naar iemand die je echt als je soulmate kan beschouwen. Wellicht voel je gemis naar iemand of iets wat je niet kunt benoemen.

Het kan zijn dat je dan een alleen geboren twee of meerling bent. Ongeveer 10 procent van de mensen is begonnen als een meerling waarvan er één of meerdere al vroeg in de zwangerschap zijn overleden. Je kunt dus zeggen dat 1 op de 10 mensen een alleen geboren twee- of meerling is.

Lees meer...

familieopstellingen-hsp-hooggevoelig-hoogsensitief
Meteen naar reacties

In je gezin van herkomst is altijd wat aan de hand geweest. Elk gezin heeft wel iets meegemaakt, heeft belemmeringen gekend.

Als HSPer heb je dit haarfijn meegekregen, heb je gevoeld dat er iets speelde. Of je hebt zelf pijnlijke ervaringen meegemaakt in je gezin van herkomst. Deze ervaringen hebben een diepe indruk in je ziel achtergelaten.

Een hoogsensitief kind haalt alle ervaringen diep en volledig naar binnen. Dit doe je niet bewust, het gebeurt je gewoon. Er zijn allerlei verschillende belemmeringen die je tegen kunt komen in jouw gezin van herkomst.

Lees meer...