Blogpagina

Op mijn blogpagina wil ik jou informeren, inspireren en ondersteunen.

Ik vind het fijn als je een reactie plaatst bij de berichten, dat kan mij en anderen ook weer inspireren en ondersteunen. 

Deel de blogs gerust op sociale media. Je mag teksten alleen van mij overnemen als je mijn naam erbij vermeldt.

55 godin oefeningen

HSP

 

Deze blogs gaan over jou, hoe jij om kunt gaan met je gevoeligheid.  Ze laten je zien dat het heel normaal is om gevoelig te zijn, dat je niet hoeft te veranderen en dat je helemaal niets mankeert.

"Iedereen is een genie. Maar als een vis wordt beoordeeld op zijn vaardigheid om in bomen te klimmen, zal hij zichzelf zijn hele leven als een mislukkeling beschouwen." (Albert Einstein)

Meteen naar reacties

Een nog relatief onbekend fenomeen bij hoogsensitieve mensen: onderprikkeld zijn.

Je hebt het vast al gelezen en gehoord (ook van mij): het is voor een HSPer heel belangrijk om toch vooral voldoende rust te nemen en het teveel aan prikkels te mijden.

Gelukkig wordt er steeds meer bekend over hoogsensitiviteit en kan er steeds meer aandacht geschonken worden aan de behoefte van  elk hooggevoelig mens.

Lees meer...

Meteen naar reacties

Eén van de kwaliteiten die aan HSPers wordt toegeschreven is creatief zijn. Een creatief mens staat open voor alles wat nieuw is en het onderzoeken waard. Je kunt signalen oppikken die andere mensen ontgaan. Zonder oordeel sta je open voor andere denkbeelden en probeer je jezelf in te leven hoe iets voor een ander is.

Herken jij jezelf al?

Lees meer...

Meteen naar reacties

Iedereen droomt

Elke nacht droomt de mens, ook als je ze niet onthoudt en ook als je denkt dat je niet droomt.

Jij bent de droom niet, de droom is jou. Alles wat maakt tot wie jij bent komt tot uiting in je dromen. Als jij verandert, veranderen je dromen ook, je droom beweegt met jou mee. Je bent de architect van je dromen ook al heb je dit niet altijd in de gaten.

Lees meer...

uil-oehoe
Meteen naar reacties

Bewandel jij graag je eigen pad? Vind jij het niet fijn als iemand anders je verteld wat je moet doen of laten? Voel jij je regelmatig anders dan de mensen om je heen?

Een hoogsensitief mens heeft een eigen wijsheid, je kunt heel goed je eigen weg volgen. Vaak vind je het ook helemaal niet fijn als een ander mens je een bepaalde richting uit wil duwen.

Lees meer...

nivea-denken
Meteen naar reacties

Je voelt emoties aan

Gevoelige mensen voelen vaak de emoties van een ander aan. Het is menselijk om daar je eigen invulling aan te geven. Je weet echter nooit hoe het voor de ander is, hoe de ander omgaat met zijn of haar emoties. Wat zou je in dit geval kunnen doen, wat is helpend voor jou om neutraal te kunnen blijven?

Lees meer...