Meteen naar reacties
nivea-denken

Je voelt emoties aan

Gevoelige mensen voelen vaak de emoties van een ander aan. Het is menselijk om daar je eigen invulling aan te geven. Je weet echter nooit hoe het voor de ander is, hoe de ander omgaat met zijn of haar emoties. Wat zou je in dit geval kunnen doen, wat is helpend voor jou om neutraal te kunnen blijven?

Nivea denken

Het is goed om nivea te gaan denken. Het blauwe blikje dat veel mensen in huis hebben kan een reminder zijn. Ik ken zelfs mensen die een klein blikje in hun broekzak bewaren.

  • Niet
  • Invullen
  • Voor
  • Een
  • Ander

Navragen 

Je voelt veel aan, de echte betekenis hoe iets is krijg je door het na te vragen aan de ander. Zo krijg je duidelijk hoe iets voor een ander is en blijf je uit het zelf te gaan invullen.

Jij raakt niet meer teleurgesteld

Nivea denken voorkomt ook dat je zelf teleurgesteld gaat worden. Een ander gaat namelijk vaak heel anders reageren dan je het jezelf had voorgesteld. Als je namelijk iets invult voor een ander, heb je ook de verwachting dat een ander reageert zoals jij je het had voorgesteld.

Je kunt dan ook echt verrast worden over hoe iemand echt in elkaar steekt, je gaat zo iemand echt goed leren kennen. Op deze manier kan je ook vrienden worden of vrienden blijven.

"Door weinig van anderen te verwachten spaart men zich veel teleurstelling." (C. J. Wijnaendts Francken)


Reacties

Er is 1 reactie op deze blog.

Gast op zaterdag 18 mei 2019 11:46
? wow dit ga ik meenemen in mn broekzak! NIVEA ?? kan ik van leren 

Reageer op deze blog

maandag 30 januari 2023 12:32
199 Woorden over