Meteen naar reacties
muziek-hsp-hoogsensitief-hooggevoelig

Houd jij van muziek? Zijn er muzieknummers die je erg raken? Kan jij helemaal opgaan in bepaalde muziek?

Muziek gaat regelrecht het gevoelsleven in. Een HSPer heeft heel veel met gevoel en kan door muziek diep geraakt worden.

Muziek en HSPers

Muziek kan je in vervoering brengen, muziek kan herinneringen oproepen, muziek kan je tot tranen toe geroerd laten worden.

Muzikanten kunnen hun eigen muziek ook erg intens beleven. Het zal voor een musicus een groot voordeel zijn als die ook een HSPer is. Misschien zijn er onder de muzikanten ook wel een groot aantal hoogsensitieve personen te vinden.

Muzikant en grenzen

Dit doet mij denken aan de dj Avicii, deze jongeman is recentelijk overleden. Hij maakte muziek die een groot aantal mensen aansprak en toerde de hele wereld door. Op een gegeven moment kon hij het toeren niet meer aan. Volgens zijn familie was hij een gevoelige jongen die eigenlijk alleen maar muziek wilde maken. Het is niet bekend waaraan hij is overleden, ik kan mij zo voorstellen dat hij over veel persoonlijke grenzen is gegaan.

Amy Winehouse kon ook best een HSPer zijn geweest, het succes werd ook haar teveel. Helaas heeft zij besloten om zelf uit het leven te stappen.

Dit vind ik mooi

Zelf houdt ik meer van de rustige muzieksoorten, of van muziek waarin ik een melodie hoor die mij aanspreekt. En aangezien ik geboren ben in het jaar 1957 houdt ik ook van muziek uit de jaren zestig en zeventig.

Ik ben dol op de Moody Blues en ook de Alan Parsons project hebben muziek die ik mooi vind. Verder zijn er ook diverse Nederlandse artiesten, zoals bijvoorbeeld Ramses Shaffy en Boudewijn de Groot en de groep Alderliefste.

Als ik lekker wil swingen gaat bij mij de Golden Earring aan, heerlijk even dansen zodat ik weer ga bruisen.

Ik vind het altijd een heel mooi gezicht als een zanger helemaal opgaat in de tekst van het lied, daar kan ik dan extra van genieten.

“Waar woorden tekort schieten spreekt de muziek.” (Hans Christian Andersen)

Dit is een nummer die ik erg mooi vind.

Van welke muziek houd jij?


Reacties

Er zijn 9 reacties op deze blog.

Gerard op dinsdag 08 mei 2018 21:35
Hoi, Ja muziek kan me inderdaad diep, heel diep raken. Tegenwoordig draai ik veel via YouTube en mijn favoriet is Merlin's Magic. Dat klokspel met die fluit... Ik moet dit niet in de auto draaien, want ik ben zo volledig in die muziek opgenomen! Als tweede de Pachelbel Canon. Heerlijke hypnose muziek. En ook My Way van Frank Sinatra. Mijn levensmotto! Nog wel meer, bijna alle harpmuziek en Adrian Von Ziegler als je moeite hebt met wakker te worden en te aarden! En alles van Kitaro. Mjam!
Ineke Snelleman op donderdag 10 mei 2018 07:31
Je noemt een paar pareltjes op
astrid op zaterdag 19 mei 2018 10:06
ik kan idd helemaal wegzweven bij bepaalde muziek, ik krijg er ook kippenvel van en soms tranen in mijn ogen, vooral de muziek van two steps from hell, really slow motion en audiomachine zijn daar enkele van.
Ineke Snelleman op maandag 21 mei 2018 17:00
Heerlijk toch dat helemaal kunnen wegzweven, geniet ervan.
Rick op woensdag 01 januari 2020 05:23
Muziek, mijn lust en mijn leven. Helaas niet van mijn vrouw... Het hangt erom of onze relatie standhoudt. En dit komt uiteindelijk allemaal door mijn liefde voor en mijn echtegnotes aversie tegen MUZIEK!!! En toch kan ik haar niet missen. Als ze mij verlaat, heeft het leven mij niets meer te bieden.

Reageer op deze blog

maandag 30 januari 2023 11:36
199 Woorden over