Meteen naar reacties
klavervier

Wanneer ben je als HSPer nu echt gelukkig in je leven? Kan je hooggevoelig zijn en ook geluk toelaten en ervaren? Op het internet zijn heel veel tips te vinden om gelukkiger in het leven te worden. Voor de één zullen ze perfect werken, een ander heeft het gevoel dat er helemaal niets werkt.

Levensgeluk, wat is dat en hoe kan je het ervaren? Ik kan levensgeluk alleen maar beschrijven zoals het voor mij is. Ieder mens is anders en ieder mens beleeft zijn leven anders.

Een hoogsensitief mens kan geluk diep van binnen voelen, de momenten dat je echt iets ervaart wat je een heel fijn en blij gevoel geeft. Dit maakt je tot een HSPer, de diepe intense gevoelens die je mag ervaren. Hieronder kan je lezen hoe ik levensgeluk ervaar.

Mijn levensgeluk

Soms word ik alleen al gelukkig als ik een vogel hoor zingen in een boom, dan weet ik weer wat belangrijk is voor mijn leven. Belangrijk voor mij is me richten op de kleine dingen in het leven die mij een goed gevoel geven en waar ik blij en gelukkig van word.

Mijn definitie

Een diep innerlijk gevoel en weten dat ik er toe doe in het leven en onderdeel ben van een groot geheel. Het genieten van alle mooie momenten die zich verwacht en onverwacht voordoen.

Zo ervaar ik het

Levensgeluk, voor mij zijn dit de momenten waarop ik terugkijk naar mooie en ontroerende gebeurtenissen uit mijn leven. De geboorte van kinderen en kleinkinderen, de blije snoetjes van de kleinkinderen als ik leuks met ze doe. De herinneringen aan mooie vakanties, aan gesprekken met vrienden aan het mooie concert wat ik heb bezocht.

Levensgeluk, voor mij is dit het aanvaarden van het leven zoals het zich aandient. De ene keer gaat dat beter en voel ik me diep van binnen gelukkig met wat er is. Een andere keer komt er een probleem op mijn pad waar ik nog niet mee om kan gaan. Op die momenten dat het leven niet zo fijn loopt kan ik dit geluk niet altijd voelen, ik weet dat het altijd weer terug kan komen.

Levensgeluk, voor mij is lachen naar een onbekende op straat en even verbinding voelen. Een kind dat hallo naar me roept als ik voorbij fietst en daarbij uitbundig zwaait. Wandelen in de natuur en de lekkere boslucht opsnuiven. Het gevoel dat ik heb als ik in het zwembad meedoe met de watersporten en het voldane gevoel erna.

Levensgeluk, voor mij is het ook de aanvaarding dat verdrietige momenten bij het leven horen. Het vertrouwen dat ik uit periodes waarin het allemaal niet meezit kan komen, dat ik een innerlijk kracht heb die me daarbij helpt. Het is ook mezelf aanvaarden ook al ben ik voor mijn gevoel niet perfect en wil ik soms anders zijn dan ik ben.

Levensgeluk, voor mij is dit ook mijn levenspad hebben ontdekt en dit pad aflopen met een nieuwsgierige verwachting naar wat het mij allemaal brengt. Mijn levenspad brengt me niet alleen maar voorspoed, ook momenten van verdriet, angst of boosheid. Mijn levenspad laat mij allemaal mensen ontmoeten, sommige lopen een stukje mee en dan neem ik afscheid en gaan we elk onze eigen richting uit.

Levensgeluk, voor mij zijn het die momenten dat ik diep van binnen voel dat ik onderdeel uitmaak van de wereld om mij heen. De momenten dat ik mezelf accepteer zoals ik ben. De momenten dat ik voel dat HSP echt bij mij hoort en dat intense gevoelens ervoor zorgen dat ik ook intens gelukkig kan zijn.

Levensgeluk, voor mij is dit het ontdekken van mijn passie en dit mogen neerzetten in de wereld. Waar ik gedreven door raakt hoeft een ander niet te raken, elk mens is anders. Ik hoef ook de passie van een ander niet te volgen, ieder mens heeft zijn eigen pad in het leven.

“Het besef van geluk, is het besef van het leven.” (Ewout Kieckens)

Hoe ervaar jij levensgeluk?


Reacties

Er zijn 6 reacties op deze blog.

Ineke Snelleman op maandag 10 april 2017 14:15
Fijn is dat Rein, gewoon even een heerlijk gevoel van verbinding.

Reageer op deze blog

donderdag 04 maart 2021 00:41
199 Woorden over