Meteen naar reacties
doolhof

Heb jij wel eens in een doolhof gelopen? Ik wel, recentelijk nog in eentje gemaakt van maïs. Door de hoge stengels van het maïs kon ik niet zien waar alle wegen naar toe gingen. Regelmatig verdwaalde ik en op een gegeven moment vond ik het zelfs niet prettig meer

Een labyrint lijkt op een doolhof, alleen in een labyrint kan je nooit verdwalen. Je loopt het pad en je vind altijd je weg.

Hulp bij HSP

Hooggevoelige mensen kunnen een labyrint lopen als ze rustig willen worden dichter naar hun kern willen gaan. Je kun het labyrint ook lopen als je een uitweg zoekt bij een probleem.

Tijdens het wandelen van een labyrint ga je symbolisch naar je innerlijke kern toe als je van buiten naar binnen loopt. Als je van binnen naar buiten loopt kan je symbolisch achter je laten wat je los wilt laten.

Een labyrint kan je symbool staan voor jezelf, je ziel voor wat je nu echt bent. In je eigen ziel, je eigen kern kan je niet verloren lopen.

In Frankrijk is een heel bekend labyrint het ligt in de kathedraal van Chartres. Daar gaan vaak mensen naar toe. Ik heb thuis een tekening van dit labyrint Als ik tot mezelf wil komen pak ik hem er soms bij en dan ga ik met mijn vinger langs te lijnen. Soms raak ik dan toch nog van het pad af, dan weet ik dat ik hem niet rustig en met aandacht aan het doen ben, dat ik aan het afdwalen ben van hetgeen belangrijk is voor mij. Dat kan mij bijvoorbeeld weer tot het inzicht brengen dat ik meer rust in mijn leven mag brengen.

Ik ken ook mensen die een labyrint gaan tekenen, of hem namaken met bijvoorbeeld stenen en takjes in een bos. Dan gaan ze hem lopen, alleen of met anderen. Als je hem met anderen loopt ervaar je wat het met je doet als iemand ontmoet op jouw weg.

Als je heel langzaam het labyrint bewandeld kan je ervaren wat het met je doe om tot je kern te komen of om iets los te mogen laten. Als je met aandacht een labyrint tekent of op een andere manier maakt vind je vaak een oplossing voor iets waar je mee zit.

Er komt een dag
dat je vanuit je ziel gaat verlangen
Verlangen naar de eenheid, vrede
en harmonie die je bent
Op die dag ga je op weg
in je eigen labyrint
En begin je aan de weg
....naar huis....

-Samasati

Wat is jouw ervaring met een doolhof of labyrint?


Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op deze blog

maandag 30 januari 2023 13:16
199 Woorden over