Meteen naar reacties

Een moodboard, heb jij er al eentje gemaakt?

Als je een wens of verlangen hebt naar iets is het fijn om een moodboard te maken. Op deze manier wordt het voor jou steeds duidelijker hoe jouw wens eruit gaat zien, hoe jij hem gaat realiseren.

Hoe helderder je iets voor ogen hebt, hoe meer iets jouw richting uit kan komen. Het is dan net alsof je alle mogelijkheden die er zijn gaat zien.

Voorbeelden van wensen

Stel dat je op zoek bent naar in nieuwe uitdaging in je werk, je wilt graag een nieuwe baan vinden en weet nog niet precies wat nu echt bij je pas. Je kunt hiervoor een moodboard maken.

Of je wilt graag verhuizen naar een ander huis en je wilt onderzoeken wat echt belangrijk is voor je is bij de nieuwe woning en de omgeving. Een moodboard kan heel helpend zijn.

Zo maak je een moodboard

Je begint met het verzamelen van afbeeldingen, internet en/of tijdschriften zijn hier geschikt voor. Je knipt (de uitgeprinte) afbeeldingen uit en je rangschikt ze op een vel papier.

Als je zover bent laat je alles even rusten, af en toe kijk je even naar het resultaat tot nu toe.

Schifting maken

Hierna ga je een schifting van de afbeeldingen maken. Van welke afbeeldingen word je blij, die mogen blijven. Welke afbeeldingen kunnen er voor jou gevoel verdwijnen, die gooi je bij het oud papier.

Vervolgens plak je de afbeeldingen op het vel papier en stopt het in een wissellijst. Je kunt nu jouw moodboard op een plek hangen waar je er regelmatig naar kunt kijken.

Kijken of het nog klopt

Na verloop van tijd, bijvoorbeeld na een maand, kijk je of alle afbeelding voor jouw gevoel nog kloppen. Is er misschien nog iets wat toegevoegd wil worden, is er een afbeelding die toch weg mag.

Jouw wens wordt helder

Laat jouw moodboard zijn werk doen en verbaas je over de uitkomst. Jouw wensen en verlangens worden voor jou duidelijk waardoor jij je hier op kunt gaan richten en het naar jou toe kan komen.

Let wel: je kunt alles wensen, je kunt het alleen maar krijgen als het goed is voor jou en voor de rest van de wereld.

Mijn wens

Toen ik het verlangen kreeg, samen met mijn man, om naar een nieuwe woning te verhuizen hebben wij ook een moodboard gemaakt. Ons huis is nu precies zoals wij het graag willen, op de plek die voor ons goed voelt. Door het moodboard konden wij ons richten op de huizen die voor ons belangrijk zijn. We hadden nu een heel duidelijk beeld van hetgeen wij samen wilden.

“Als je iets wilt, spant het hele universum samen om ervoor te zorgen dat je je droom verwezenlijkt.” (Paulo Coelho)

 

Heb jij al een moodboard?


Reacties

Er zijn 2 reacties op deze blog.

Sissy op donderdag 15 augustus 2019 14:23
Concreet maken van je droomwens door hier een paar inspirerende mooie afbeeldingen van op te hangen op in een centrale plaats in je huis (op de WC of op de koelkast bijv.) waar je regelmatig op kijkt, helpt echt om je aandacht bewust op je wens te richten. Wel zul je zelf ook actief moeten gaan nadenken hoe je dit gaat realiseren. Welke stappen moet ik zetten om mijn dromen te verwezenlijken. Als jij niets onderneemt en alleen maar blijft fantaseren, doet het universum dit echt niet vanzelf allemaal voor jou. Praat er met anderen over, zij hebben wellicht een idee of een ingang waar jij nooit aan gedacht hebt. Veel plezier en succes allemaal met jullie dromen verwerkelijken. 
Ineke Snelleman op zondag 29 september 2019 12:38

dank je wel voor je mooie aanvulling Sissy

Reageer op deze blog

maandag 30 januari 2023 13:02
199 Woorden over