Meteen naar reacties
kiezen-voor-mezelf-hsp-hoogsensitief-hooggevoelig

Een hoogsensitief mens vindt het niet gemakkelijk om anderen teleur te stellen. Ook ik heb daar geregeld een probleem mee.

Het is toch belangrijk om te kiezen voor jezelf, om te doen wat goed is voor jezelf. Dan kan het zomaar gebeuren dat er iets losgelaten mag worden. Loslaten kan ook weer heel verruimend zijn, er komt plaats voor iets nieuws.

Keuze maken

Blogs schrijven vind ik leuk, informatie delen is echt iets wat ik heel graag doe. Momenteel heb ik het druk met allerlei dingen die ik ook leuk vind. Het is voor mij dus belangrijk om een keuze te gaan maken.

Ik kies ervoor om mijn blogs te blijven schrijven, alleen nu in plaats van elke week een blog te schrijven ga ik het om de week doen.

Best lastige beslissing

Misschien herken jij het, allerlei vragen en gedachten die door je hoofd kunnen gaan voordat je een besluit neemt. Een aantal vragen en gedachten die door mijn hoofd heen dwarrelden:

  • Ik krijg zulke fijne reacties van mensen die het fijn vinden om mijn blogs te lezen. Ga ik ze nu teleurstellen?
  • Blijven de lezers van mijn blogs ze nu nog steeds lezen?
  • Is één keer in de twee weken wel genoeg?
  • Kan ik nog genoeg informatie geven aan de mensen die mijn blogs lezen?
  • Krijg ik misschien kwade reacties?

En ik weet het heel goed: ik kan niet in de hoofden van andere mensen kijken. Ik kan alleen maar doen wat goed is voor mezelf, goed voelt voor mezelf.

“Zijn is zichzelf kiezen”(Jean Paul Sartre)

Goed voor mezelf

Ik hoef niet meer elke week iets nieuws te verzinnen, ik heb meer rust en kan mijn tijd aan iets anders besteden.

Ruimte voor iets nieuws

In september ga ik met een opleiding familieopstelling beginnen. Daar kan ik dan meer energie in steken. Een HSPer heeft het nodig om zijn of haar energie goed te verdelen.

De opleiding gaat mij vast ook heel veel inspiratie voor nieuwe blogs geven. Blijf mijn blogs gewoon lezen. Ze zijn steeds gericht op wat hoogsensitieve mensen in het leven tegen kunnen komen.

HSP en familieopstelling

Misschien kom ik je binnenkort ook eens tegen bij een workshop familieopstelling, ik wil deze graag gaan organiseren. Zelf ben ik aan het kijken hoe ik de familieopstellingen kan combineren met HSP, helemaal gericht op jou dus.

Kom jij een keertje meedoen?


Reacties

Er zijn 14 reacties op deze blog.

Ineke Snelleman op woensdag 16 augustus 2017 07:03
Hallo Anita, Ik ga er vast nog wel over schrijven. Je kunt het ook lezen in mijn inspiratiemails. Daarin zet ik de voortgang. Leuk als je er een keertje bij bent.
Carolien op dinsdag 15 augustus 2017 19:03
Hallo Ineke, Wijze beslissing, ook hier herkenbaar, dat de energie goed verdeeld moet worden. Is prima om de nieuwsbrieven iets minder vaak te ontvangen. Als ik kijk wat ik per week aan info binnen krijg van heel veel nieuwsbrieven waar ik op geabonneerd ben. Veel zet ik direct in een map en lees ik een aantal nieuwsbrieven ineens van dezelfde afzender als ik een moment vrij ben, dat is rustiger als wisselen van diverse onderwerpen. Als HSP er met een burn out, moet ik keuzes maken en kijken hoe de balans beter verdeeld kan worden, de grenzen bewaken al valt het nog niet mee. Hartelijke groeten
Ineke Snelleman op woensdag 16 augustus 2017 07:04
Je doe je ook al goed Carolien. Bij een burnout moet je zeker je energie goed verdelen. Je zult merken dat dit ook na je burnout heel erg belangrijk blijft.
Sunduz op woensdag 16 augustus 2017 09:56
Lieve Ineke, Wat goed dat je weer een nieuwe opleiding volgt! Succes er mee! Natuurlijk heb je een ruimte nodig voor je verdere ontwikkelingen. Je luistert je innerlijke stem" ik wil doorgaan met het leren en ontwikkelen".Ik volg jou blog graag en om de 14 dagen is ook goed . ik vind het ook heel goed dat je deze week over het kiezen voor mezelf kiest. Weet je Ineke, je kiest eigenlijk ook voor ons met je bovenstaande duidelijke uitleg. Je balanceert beide....goed van je... Succes en veel liefs!

Reageer op deze blog

donderdag 04 juni 2020 17:21
199 Woorden over