Meteen naar reacties
kiezen-voor-mezelf-hsp-hoogsensitief-hooggevoelig

Een hoogsensitief mens vindt het niet gemakkelijk om anderen teleur te stellen. Ook ik heb daar geregeld een probleem mee.

Het is toch belangrijk om te kiezen voor jezelf, om te doen wat goed is voor jezelf. Dan kan het zomaar gebeuren dat er iets losgelaten mag worden. Loslaten kan ook weer heel verruimend zijn, er komt plaats voor iets nieuws.

Keuze maken

Blogs schrijven vind ik leuk, informatie delen is echt iets wat ik heel graag doe. Momenteel heb ik het druk met allerlei dingen die ik ook leuk vind. Het is voor mij dus belangrijk om een keuze te gaan maken.

Ik kies ervoor om mijn blogs te blijven schrijven, alleen nu in plaats van elke week een blog te schrijven ga ik het om de week doen.

Best lastige beslissing

Misschien herken jij het, allerlei vragen en gedachten die door je hoofd kunnen gaan voordat je een besluit neemt. Een aantal vragen en gedachten die door mijn hoofd heen dwarrelden:

  • Ik krijg zulke fijne reacties van mensen die het fijn vinden om mijn blogs te lezen. Ga ik ze nu teleurstellen?
  • Blijven de lezers van mijn blogs ze nu nog steeds lezen?
  • Is één keer in de twee weken wel genoeg?
  • Kan ik nog genoeg informatie geven aan de mensen die mijn blogs lezen?
  • Krijg ik misschien kwade reacties?

En ik weet het heel goed: ik kan niet in de hoofden van andere mensen kijken. Ik kan alleen maar doen wat goed is voor mezelf, goed voelt voor mezelf.

“Zijn is zichzelf kiezen”(Jean Paul Sartre)

Goed voor mezelf

Ik hoef niet meer elke week iets nieuws te verzinnen, ik heb meer rust en kan mijn tijd aan iets anders besteden.

Ruimte voor iets nieuws

In september ga ik met een opleiding familieopstelling beginnen. Daar kan ik dan meer energie in steken. Een HSPer heeft het nodig om zijn of haar energie goed te verdelen.

De opleiding gaat mij vast ook heel veel inspiratie voor nieuwe blogs geven. Blijf mijn blogs gewoon lezen. Ze zijn steeds gericht op wat hoogsensitieve mensen in het leven tegen kunnen komen.

HSP en familieopstelling

Misschien kom ik je binnenkort ook eens tegen bij een workshop familieopstelling, ik wil deze graag gaan organiseren. Zelf ben ik aan het kijken hoe ik de familieopstellingen kan combineren met HSP, helemaal gericht op jou dus.

Kom jij een keertje meedoen?


Reacties

Er zijn 14 reacties op deze blog.

Petra op dinsdag 15 augustus 2017 07:17
Ik vind het eigenlijk wel fijn dat er twee weken tussen je blogs komt. Ik lees ze graag en ontdek en herken er veel in tijdens mijn zoektocht naar mijn HSP. Zo krijg ik wat meer tijd om de informatie te verwerken en me er bewust van te worden. Ook fijn dat je dit deelt, herkenbaar. ik had geen idee dat ook dit kenmerkend is voor iemand met HSP.
Ineke Snelleman op dinsdag 15 augustus 2017 09:33
Fijn jouw reactie Petra. Een HSPer voelt veel aan van een ander, al vanaf de vroegste jeugd. Dat maakt dat je gewend bent geraakt om je om anderen te gaan bekommeren. Dan kan het zomaar gebeuren dat je meer voor iemand anders kiest dan voor jezelf. Ook typerend voor een HSPer is om er over door te blijven malen. Zodra je dit bij jezelf herkend kan je het ook gaan ombuigen en meer voor jezelf gaan kiezen.
Marianne Van Gestel op dinsdag 15 augustus 2017 08:09
Hoi Ineke, Prima dat de nieuwsbrief een keer in de veertiendagen komt en goed dat je wat meer tijd neemt voor jezelf. Heel veel succes met de opleiding Familieopstellingen
Ineke Snelleman op dinsdag 15 augustus 2017 09:34
Dank je Marianne, je bent welkom om eens mee te doen.
Kristel op dinsdag 15 augustus 2017 09:08
Dag allemaal Ook ik vind keuzes maken best lastig en vind het dan ook fijn om te lezen dat andere dit zo herkennen / ervaren Naar de blog zal ik zeker blijven uitkijken , het zijn toch tips en houvast die je als hsp kan gebruiken of uitproberen Ik wens Inneke ook veel succes met de opleiding , en zoals ze schreef kunnen we metz' n allen hiervan in de toekomst leren en dingen door gaan ontdekken Groetjes

Reageer op deze blog

maandag 30 januari 2023 13:32
199 Woorden over