Meteen naar reacties
Voor-jezelf-opkomen

Hooggevoelig, HSP? Vind je het lastig om voor jezelf op te komen? Laat je een ander nog makkelijk bepalen wat die van je verlangt? Heb je hierdoor wel eens last van je maag?

Zonnevlecht

Net onder het borstbeen, boven de navel en in de maag is je zonnevlecht gezeteld. De naam voor dit chakra in het Sanskriet is Manipura, dit betekend fonkelend juweel.

De kwaliteiten van dit energiecentrum zijn o.a.: eigenwaarde, zelfrespect, vertrouwen, persoonlijke macht, vrijheid van keuze.

De zonnevlecht is je energiecentrale waaruit je de kracht en energie put om je leven vorm te geven. Hierdoor heeft dit chakra ook met je identiteit te maken. Je identiteit wordt vooral bepaald wat je in je leven doet, neerzet en vormgeeft.

Jij en de ander

De zonnevlecht is ook het centrum van persoonlijke macht. Een gevoelig mens kan er vaak niet goed tegen als een ander iets van hem wil, als er druk op je wordt uitgeoefend.

Je weet dan niet meer hoe te reageren, je wilt de ander niet teleurstellen of je bent bang om nee te zeggen tegen de ander.

Maagpijn

Je grenzen niet goed aangeven, jezelf wegcijferen omdat je bang bent voor reacties van de ander, kan een druk op de maag geven. Je zet jezelf niet genoeg neer, je haalt de energie van de ander naar binnen en weet dan niet meer goed wat je nu zelf wilt. Het lijkt alsof je leeggezogen wordt.

Jezelf neerzetten

Eigenwaarde is een hele belangrijke kwaliteit van de Zonnevlecht. Door je eigenheid te ontwikkelen krijg je het vermogen om zowel anderen als jezelf te genezen. Het is belangrijk om daarvoor te weten wie je bent, wat je kwaliteiten zijn. Als je weet wat je eigen waarde is, wat jouw persoonlijke kracht is, dan ben je in staat om je grenzen om je heen te zetten. Je kunt je hierdoor stevig neerzetten.

Je kwaliteiten gaan zien

Mensen met hooggevoeligheid vinden het niet altijd makkelijk om hun eigen kwaliteiten te zien. Vinden het niet altijd makkelijk om zichzelf neer te zetten. Een ander wordt nog wel eens belangrijker gevonden dan jezelf. Vanuit een vanuit een krachtig centrum, ben je in staat om je eigen waarde te zien, waardoor je de mogelijkheid hebt om jezelf krachtig in de wereld neer te zetten. Als je jezelf accepteert en weet dat je liefde en respect waard bent, straal je tevredenheid uit en breng je dit over op je omgeving.

Affirmatie

Een affirmatie kan helpen, dit is een zinnetje dat je vaak tegen jezelf gaat zeggen. Door de herhaling wordt het steeds meer waar voor je, wordt steeds meer overtuigd dat het waar is.

Twee goede affirmaties:

“Ik ben waardevol, ik ben het waard om liefde en respect te ontvangen”.

"Ik ben het leven waarvan ik zeg dat ik het wil waardig."

Zeg dit elke dag maar tegen jezelf.

Wetenswaardigheden van de zonnevlecht

zonnevlecht chakra

Sanskriet benaming:

Manipura

Vertaling:

Flonkerend juweel

Nederlandse benaming:

Zonnevlecht chakra

Locatie:

Iets boven de navel

Aantal lotusbladen:

Tien

Kleur:

Geel tot goudgeel

Psychische functie:

Het IK, wilskracht, macht, kracht en wijsheid

Edelstenen:

Gele Calsiet, Tijgeroog, Barnsteen, Amber, Citrien en Topaas

Metaal :

IJzer

Element:

Vuur

Werkwoorden:

Ik doe, ik wil, ik kan


Reacties

Er zijn 2 reacties op deze blog.

Monique op woensdag 29 maart 2017 22:22
Ik heb mooie om voor mezelf op te komen omdat ik een zacht karakter heb en vaak geen nee durf te zeggen tegen collega’s. En dat ik vaak bang ben om iets verkeerd te doen .dat komt doordat veel mensen mij vroeger daardoor hebben uitgelachen. En tegen dominante mensen durf ik vaak niks te zeggen dan klap ik dicht.ik wil graag weten hoewel ik zacht van karakter ben toch voor mezelf kan opkomen want nu als ik weer aan het werk ga na een vrije dag wordt ik onrustig en slaap ik slecht omdat ik bang ben voor wat er die dag gebeuren kan.
Ineke Snelleman op donderdag 30 maart 2017 08:35
Voor jezelf op komen dan best als je een zacht karakter hebt. Vriendelijk tegen iemand zeggen dat jij iets niet wil of dat jij er geen zin in hebt. Soms durft iemand dat niet uit angst een ander te kwetsen, je kwetst een ander niet als je gewoon vriendelijk nee zegt. Nee, ik vind dit niet leuk ik doe liever..... Nee, ik heb het momenteel veel te druk misschien dat het morgen kan. Nee, ik heb nu geen tijd voor een praatje, straks heb ik tijd voor je als mijn werk af is. Nee, ik houd helemaal niet van een lawaaierig feestje, ik ben blij voor jou als je er van kan genieten.

Reageer op deze blog

maandag 30 januari 2023 11:34
199 Woorden over