Blogpagina

Op mijn blogpagina wil ik jou informeren, inspireren en ondersteunen.

Ik vind het fijn als je een reactie plaatst bij de berichten, dat kan mij en anderen ook weer inspireren en ondersteunen. 

Deel de blogs gerust op sociale media. Je mag teksten alleen van mij overnemen als je mijn naam erbij vermeldt.

54 hand tip

Tips

 

Mijn tips over hoe je om kan gaan met je karaktereigenschap sensitief zijn.

"Zou je me kunnen zeggen welke kant ik op moet?" "Dat hangt er nogal van af waar je naartoe wilt", zei de Kat. "Dat kan me eigenlijk niet zoveel schelen...", zei Alice. "Dan maakt het niet uit welke kant je op gaat", zei de Kat. ( Lewis Carroll, Alice in Wonderland)

Meteen naar reacties

Ben jij een piekeraar? Als je piekert is het lastig om je gedachten stop te zetten. Vaak piekeren mensen als ze zich zorgen maken over iets. Het is helemaal niet erg als je af toe piekert, als het teveel wordt kan het gepieker echter stress, somberheid en/of een depressie opleveren. Ook kan je door het vele denken vaak niet meer lekker slapen. Soms liggen mensen zelf nachten lang wakker omdat het in het hoofd maar door blijft gaan.

Piekeren en onzekere tijden

Als je in een onzekere tijd zit kan dit heel stressvol zijn, als je iets nieuws gaat doen kan dit heel onzeker voor je zijn, als je iets spannends gaat doen kan dit angstig zijn. De gevoelens van stress, onzekerheid en angst wil je graag de baas worden. Elke mens wil zichzelf nu eenmaal veilig en vertrouwd voelen. Om dit te bereiken ga je bedenken hoe je dit kunt bereiken, je wilt een oplossing om jezelf weer prettig te kunnen voelen.

Lees meer...

Meteen naar reacties

In roerige tijden hebben mensen behoefte aan een glimlach, aan verbinding voelen met een ander. Wat het gevoel van een glimlach nu echt leuk maakt is om hem te delen met een ander.

Iedereen kan bijdrage aan het beter maken van de wereld, aan positieve energie naar de mensen sturen. Dit hoeft echt niet moeilijk te zijn en het levert veel op. Als mensen glimlachen voelen ze zich al veel beter, ze voelen zich positiever. Mensen die zich positief voelen stralen dit uit en zorgen er op die manier voor dat anderen dit gevoel ook krijgen.

Ik voel het ook als een ander glimlacht, dan glimlach ik vanzelf terug. Het omgekeerde gebeurt ook, als ik vriendelijk doe richting een ander, krijg ik vriendelijkheid terug.

Lees meer...

Meteen naar reacties

Een moodboard, heb jij er al eentje gemaakt?

Als je een wens of verlangen hebt naar iets is het fijn om een moodboard te maken. Op deze manier wordt het voor jou steeds duidelijker hoe jouw wens eruit gaat zien, hoe jij hem gaat realiseren.

Hoe helderder je iets voor ogen hebt, hoe meer iets jouw richting uit kan komen. Het is dan net alsof je alle mogelijkheden die er zijn gaat zien.

Lees meer...

Kerstmis-hoogsensitief-hsp-hooggevoelig
Meteen naar reacties

Het wordt kouder buiten, de warme jas is al aangedaan. De dagen zijn korter, in de huiskamers branden de kaarsjes weer. Kaarsjes die voor licht, warmte en gezelligheid zorgen. De kerstboom kan weer versierd worden. De donkere maand december, als maand die warmte en gezelligheid mag uitstralen. Perfect allemaal om je heel goed bij te voelen. En toch….

Lees meer...

beinvloedbaar-hsp-hooggevoelig-hoogsensitief
Meteen naar reacties

Hoogsentief beïnvloedbaar

Ben jij als HSPer beïnvloedbaar? Grote kans van wel!
In het synoniemen woordenboek kom ik bij beïnvloedbaar de volgende woorden tegen: ontvankelijk, gevoelig, open, sensibel, receptief, toegankelijk, vatbaar. Allemaal woorden die een hoogsensitief mens zal herkennen, woorden die je op jezelf kan plakken, woorden die jou beschrijven.

Lees meer...