Meteen naar reacties
belangrijkste-persoon-wereld-hsp-hooggevoelig-hoogsensitief

Weet jij hoe een pasgeboren baby eruit ziet? Weet jij hoe een pasgeboren baby zich gedraagt? Weet jij nog hoe het was om jezelf heel belangrijk te vinden?

Een baby komt ter wereld en is meteen de belangrijkste persoon op aarde. Ongeacht wat de mensen om hem/haar heen vinden, een baby vindt zichzelf wel heel belangrijk.

Belangrijkste persoon op de wereld

Er is geen baby op de wereld die niet zal huilen omdat zijn ouders dat vervelend vinden. Zodra het gevoel honger er is moet de hele wereld dat weten. En het geroep om eten stop pas als de honger is gestild. Laat de baby nu ook genoeg personeel hebben om aan deze behoefte te voldoen. En geheel zonder schaamte en zonder het gevoel te hebben iemand lastig te vallen, wordt het eten aanvaard.

Een baby zegt hiermee: ik mag krijgen wat ik nodig heb!

HSP baby’s

Natuurlijk worden er baby’s geboren die hoogsensitief zijn en natuurlijk is dat meestal meteen te merken. Dit zullen de kindjes zijn die graag wat meer rust hebben. Dit zijn ook de baby’s waar je het aan merkt als de omgeving voor hun niet goed aanvoelt. Een goede verstaander ziet en snapt hun reacties.

Ook de hoogsensitieve baby’s zullen het aangeven, ze zullen huilen als iets niet fijn is. Ze vinden dat ze recht hebben op een voor hun aangename omgeving, ze mogen dit hebben. Ze vinden zichzelf nog steeds de belangrijkste persoon op de wereld.

Je stopt geloven dat jij belangrijk bent

Helaas kunnen niet alle volwassenen een kindje geven wat het nodig heeft. Helaas kunnen niet alle volwassenen het heel goed oppikken wat een baby nodig heeft. Vaak is dit ook omdat ze geloven dat er op een bepaalde manier opgevoed moet worden. Het kan ook komen omdat ze zelf niet meer geloven dat ook zij de belangrijkste persoon ter wereld zijn. Als je zelf niet meer gelooft dat je belangrijk bent, is het niet gemakkelijk om dit door te geven aan anderen. Als je zelf niet gelooft dat je belangrijk bent, is het niet gemakkelijk om door te geven aan je kinderen dat het helemaal oké is om jezelf belangrijk te vinden.

Je gaat te veel rekening houden met anderen

Als je niet meer gelooft dat je de belangrijkste persoon ter wereld bent, ga je te veel rekening houden met andere mensen. Je bent misschien gaan geloven dat zij meer belangrijk zijn dan dat jij bent. Een hoogsensitief mens voelt al zoveel aan van een ander, dat de eigen gevoelens naar de achtergrond kunnen verdwijnen. Zo gebeurt het dat je een ander boven jezelf gaat zetten.

Jij bent de belangrijkste persoon ter wereld

Dit is heel realistische gedachte, voor jou is er ook echt helemaal niemand die belangrijker is dan dat je zelf bent. Natuurlijk mag je van andere mensen houden en die ook heel belangrijk in jouw leven vinden.

Iemand belangrijk in jouw leven vinden, is iets anders dan iemand belangrijker vinden dan je zelf bent.

Als jij van jezelf vind dat je de belangrijkste persoon op de wereld bent, kan je ook aanvaarden dat andere mensen zichzelf heel belangrijk mogen vinden. En om jezelf de belangrijkste persoon in je leven te vinden is het nodig dat je van jezelf kunt houden.

“Wie van zichzelf houdt, geeft iets heel kostbaars als hij ‘ik houd van jou’ tegen een ander zegt.” (Harrie Jekkers)

Ben jij al de belangrijkste persoon op de wereld?


Reacties

Er zijn 2 reacties op deze blog.

Lex Fauser op dinsdag 10 oktober 2017 02:15
Beste Ineke, Ja, ik vind wel degelijk mijzelf de belangrijkste persoon. Niet zo zeer dat ik dat iedere keer tegen mijzelf moet zeggen om dat te weten of erna te moeten handelen.... Al helemaal niet dat ik dat tegen anderen zeg (want danvind ik dat juist egoistische en zelfzuchtig overkomen!).... Maar vind ik mijzelf de belangrijkste persoon dmv continu naar mijn wensen en grenzen te luisteren! En dit zonder de anderen te kwetsen of id en zonder nu zo specifiek bovende anderen te staan! Wat dat betreft vind ik ieder mens gelijkwaardig maar dan kun je nog altijd jouw eigen wensen en behoeften en grenzen serieus nemen, daarna luisteren en die aangeven. Ook ben ik dan nog steeds instaat om toch ook aan anderen te denken of ze te helpen, ed, maar ik cijfer mijzelf nooit (meer) weg! Ik hoop dat je mijn bovenstaande verhaal/situatie begrijpt? En zou het ook op prijs stellen als je zou willen reageren op mijn bovenstaande verhaal. Bvd! Met vriendelijke groet, Lex Fauser.
Ineke Snelleman op dinsdag 10 oktober 2017 13:57
Natuurlijk is elk mens belangrijk: elk mens is namelijk de belangrijkste persoon in zijn of haar eigen leven. Als je dat accepteert (van de ander en van jezelf) laat je iedereen in zijn/haar waarde. Mooie gezegd Lex.

Reageer op deze blog

maandag 30 januari 2023 11:32
199 Woorden over