Meteen naar reacties
alleen-geboren-tweeling-hsp-hoogsensitief-hooggevoelig

Misschien bij jij altijd op zoek geweest naar iemand die je echt als je soulmate kan beschouwen. Wellicht voel je gemis naar iemand of iets wat je niet kunt benoemen.

Het kan zijn dat je dan een alleen geboren twee of meerling bent. Ongeveer 10 procent van de mensen is begonnen als een meerling waarvan er één of meerdere al vroeg in de zwangerschap zijn overleden. Je kunt dus zeggen dat 1 op de 10 mensen een alleen geboren twee- of meerling is.

Alleen geboren twee- of meerling

Hoe kom je er achter of dit ook voor jou zo is? Soms kan de verloskundige zien dat de placenta erg groot is, dat er ook litteken weefsel op zit. Soms is er op een echo te zien dat er zich resten van een placenta of navelstreng in de vruchtzak bevinden. Je moeder was in het begin van de zwangerschap al erg dik. In het begin van de zwangerschap is er bloedverlies opgetreden.

Het komt ook regelmatig voor dat geen van deze signalen er waren en dat je toch een alleen geboren twee- of meerling bent. 

Psychotrauma

Het verliezen van iemand waarmee je de reis op aarde bent begonnen is een echt traumatisch gebeuren. Dit verlies voel je de rest van je leven en draag je de rest van je leven met je mee.

Door dit verlies ben je steeds op zoek naar je verloren broertje(s) of zusje(s). Bewust weet je dit niet, je ziel weet het heel goed en wil weer verbonden worden met dit afgesneden deel.

Het kan hierdoor zijn dat je erg bang bent om mensen om je heen te verliezen. Je vind het misschien moeilijk om dingen af te staan omdat je bang bent het kwijt te raken. Het verlies van een huisdier kan een waar trauma voor je zijn. Je houdt het liefst vast aan wat je hebt, bang om het te verliezen. Je hebt misschien moeite om echt iets los te laten en wat nieuws te beginnen.

Let wel: er geen wetenschappelijk bewijs dat een alleen geboren twee- of meerling iets traumatisch is. Ik zie om mij heen wel mensen die echt diep van binnen voelen dat zij een alleen geboren twee- of meerling zijn.

Voordeel

Doordat jij je zielenreis bent begonnen met een ander en al vroeg een psychotrauma hebt meegemaakt, heb je al de nodige levenservaring opgedaan. Je kunt hierdoor als heel vroeg wijs zijn. Je bent misschien dat kind geweest met die zinnige uitspraken.

Hoogsensitief

Een hoogsensitief persoon kan dit allemaal heel intens beleven en voelen. Het verdriet om het verlies kan ervoor zorgen dat jezelf niet echt in de wereld neer kunt zetten. Ook kan het zijn dat een HSPer door dit trauma nog gevoeliger is geworden dan hij/zij al was.

Kinderen en baby’s

Jonge kinderen en baby’s hebben nog herinneringen aan de periode in de baarmoeder. Zo kan het komen dat een huilbaby eigenlijk aan het huilen is om het verlies van het gestorven broertje of zusje. Ook kleine kinderen kunnen het verlies nog heel goed voelen en echt huilen om iemand die ze hebben verloren. Er zijn kinderen die ook echt vertellen over hun broertje of zusje, neem ze vooral heel erg serieus.

Familieopstelling

In een familieopstelling heb ik regelmatig mogen zien dat er echt gerouwd kan worden om het verlies van een broertje of zusje. Er is tijdens een opstelling contact met elkaar en er kunnen woorden uitgesproken worden. Je kunt zeggen hoe erg je hem of haar mist en hoe graag je had gewild dat jullie samen hadden kunnen spelen en leven.

Het overleden deel van jou (je broertje of zusje) kan je een grote plek in je hart geven. Met je tweelinghelft in je hart kan je het leven weer aan. Je ben als het ware voor een deel weer samen.

Wil jij graag een familieopstelling doen? Dat kan, ik geef er regelmatig eentje. Kijk voor meer informatie op deze website: familieopstellen.nl (je wordt doorgelinkt naar een andere website die ook van mij is).

 “Het verlies was er al voor het einde, de rouw voordat het afscheid kwam.” (onbekend)

Ben jij een alleen geboren twee- of meerling?


Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op deze blog

maandag 30 januari 2023 12:56
199 Woorden over