Meteen naar reacties
waterlelie-3

Ik weet niet meer precies wanneer het was toen ik voor het eerst over het bestaan van hooggevoeligheid een hoogsensitief zijn hoorde. Het zal ongeveer 15 jaar geleden zijn geweest.

Ik ben mezelf toen heel erg gaan verdiepen in hoogsensitiviteit en vaak dacht  ik: OOO, dat heb ik ook, OOO, ik herken mezelf hierin. Het leek alsof mijn wereld op zijn kop ging staan bij elke nieuwe herkenning meer.

Elaine Aron

Het eerste boek dat ik erover las was van Elaine Aron. Dat vind ik nog steeds een heel goed boek en ik raad het iedereen aan die pas tot de ontdekking komt dat hij/zij hooggevoelig en hoogsensitief is.

Elaine is een Amerikaanse psychologe die zelf ook een HSPer is. Zij heeft onderzoek gedaan naar hoogsensitiviteit zodat er ook meer bekendheid kon komen.

Carl Gustav Jung

Ik ging mij ook verdiepen in de Jungiaanse psychologie. Jung was een psychiater die ook al van de gevoeligere mens afwist. Hij vond ze een aanwinst voor de samenleving. Zelf was Jung ook gevoelig en erg intuïtief.

Ik voel mij erg thuis bij zijn inzichten en de manieren die hij heeft aangedragen om tot beter contact met jezelf te komen.

Mooie eigenschap

Eerst kon ik nog niet geloven dat ik mezelf hoogsensitief mocht noemen. Ik vond het al meteen een mooie eigenschap. Doordat er veel voor mij duidelijk werd ging ik het ook meteen als positief ervaren. Ik ging me ook op al het mooie van het HSP zijn richten.

Steeds verder ging ik mezelf erin verdiepen en steeds meer kwam er een feest van herkenning. ‘Automatisch’ kwamen er ook steeds meer hooggevoelige en hoogsensitieve mensen naar mijn praktijk, of ik ging ze steeds beter herkennen omdat ik mezelf steeds beter ging herkennen.

Ik ben HSPer

Ik ben een HSPer en dat maakt dat ik mijn grenzen goed dien te bewaken. Ik ben een HSPer, dat maakt dat ik soms gestrest ben als ik mijn grenzen niet bewaak. Ik ben een HSPer en dat maakt dat ik veel van mensen kan accepteren omdat ik met ze mee kan leven. Ik ben HSPer en dat maakt dat ik soms moe word omdat ik me teveel op een ander richt.

Ik ben HSPer en dat is mooi, ik kan genieten, ik kan passie voelen, ik ben opmerkzaam en kan dus mooie kleine dingetjes zien. Ik ben HSPer en ik heb een hele rijke fantasie, heerlijk vind ik dat. Als HSPer heb ik de mogelijkheid om goed te luisteren naar mijn intuïtie.

Vanuit mijn hooggevoelig / HSP zijn heb ik interesse in de wereld, in wat mensen beweegt, in spiritualiteit. Ik ben nieuwsgierig naar anderen en steeds meer ook nieuwsgierig naar mezelf, naar wat mij beweegt, wat mij mezelf maakt.

Accepteren

Om mijn gevoeligheid helemaal te accepteren, om mezelf te accepteren heb ik een lange weg bewandeld. Ik heb moeten leren om echt naar mezelf te kijken i.p.v. altijd naar een ander. Ik heb pijnen uit het verleden in het gezicht gekeken, ik heb mezelf vergeven voor wie ik was en hoe ik mijzelf heb laten kwetsen. Ik ben anders naar mijn verleden gaan kijken, waardoor mijn verleden nu nog meer mooie herinneringen heeft.

Bevrijding

Het hoogsensitef mogen zijn en erkennen dat ik het ben heeft mij bevrijd van veel ideeën die ik over mijzelf had, bijvoorbeeld dat ik net zo als andere mensen moest zijn om goed te zijn.

Het heeft mij ook bevrijd van de ideeën die ik over andere mensen had, bijvoorbeeld dat zij er ook altijd voor mij moesten zijn.

Passie

Het mooie werk wat ik nu doe is mijn passie. Andere HSPers begeleiden op hun levenspad zodat zij ook blij kunnen zijn met zichzelf en hun gevoeligheid.


Reacties

Er is 1 reactie op deze blog.

Ans op donderdag 11 augustus 2016 10:39
Leuk verhaal over jezelf, dank je voor het delen

Reageer op deze blog

maandag 30 januari 2023 12:44
199 Woorden over