Meteen naar reacties
harp

Wil jij luisteren naar de stem van je hart, de klank van je hart herkennen? Wil je de fluistering van je hart opmerken? Gaat dat de ene keer beter dan de andere keer?

Hooggevoelige mensen hebben een grote bekwaamheid om de klank van hun hart te horen, om de stem van hun hart te horen. Een gevoelig mens kan de mooie geluiden van het hart herkennen, kan herkennen wat de ziel wil vertellen.

De klank van je hart

Jouw hart heeft een fijne klank, ritmisch, fijn prettig en harmonieus. Jouw hart spreekt lieflijk, teder en zacht. Jouw hart laat zich op een bescheiden wijze horen, nooit zal jouw hart zich opdringen.

Afgedwaald?

Je bent misschien van deze mogelijkheid afgedwaald omdat je jezelf te veel bent gaan richten op anderen. Iemand die een HSPer is richt zich vaak meer op een ander dan op zichzelf.  Je bent de stemmen van anderen gaan horen, je hebt jezelf wellicht zo op een ander gericht dat dit als een grote ruis is geworden waarin de klank van jouw hart minder opvalt.

Luide andere stemmen

Een stem dat niet van jouw hart is kan zich gaan opdringen, wil gehoord worden en gezien worden. Hoe meer aandacht jij geeft aan de geluiden die niet bij jou horen, hoe luider ze gaan klinken.

Geluiden die niet van jouw hart zijn komen op de voorgrond als je ze teveel aandacht geeft, ze overstemmen steeds meer het lieflijke en zachte geluid van jouw hart.

Je hart wil gehoord worden

Jouw hart wil ook gehoord worden en jouw hart houdt van jou. Vanuit liefde voor jou gaat jouw hart zich niet opdringen maar terugtrekken. Teruggetrokken in de eenzaamheid, snakt jouw hart naar aandacht van jou, je hart gaat zich verlaten voelen en onbegrepen.

Verbonden met je hart

Als jouw hart zich ongelukkig voelt, voel jij je ongelukkig. Onmiskenbaar ben jij met je hart verbonden, een twee eenheid voor altijd verenigt met elkaar. Jouw hart en jij zijn van elkaar afhankelijk, nooit kan je zonder je hart, je hart kan nooit zonder jou.

Leren luisteren naar je hart

Je kunt weer gaan leren om naar je hart te luisteren, om het zachte stemmetje weer te gaan horen. Het stemmetje van jezelf, van je ziel, van wie jij ten diepste bent.

Oefening

Zoek een fijne rustige plek op, maak deze plek eventueel nog prettiger met een kaarsje en voor jou mooie muziek.

Zit stil en leg je handen op je hart, blijf zo even zitten en concentreer je op de plek waar je handen liggen. Je gaat nu alleen maar luisteren naar alles wat er naar boven mag komen. Er komen gedachten naar boven die de stem van jouw hart voorstellen, rustige gedachten alsof ze heel zacht praten.

Bevraag je hart

Je kunt je hart nu vragen gaan stellen, vertrouw erop dat er antwoord komt en dat jij weet dat dit antwoord is gegeven door jouw hart, jouw ziel.

“Er is maar één waarheid:
de stem van je hart”

Luister jij naar je hart?


Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op deze blog

maandag 30 januari 2023 13:14
199 Woorden over