Meteen naar reacties
wonder-4

Wonderen zijn er altijd om ons heen, ze voltrekken zich op de meest verwachte en onverwachte momenten. Dagelijks gebeuren er wonderen, ook als je ze niet in de gaten hebt.

Jezelf open stellen

Magische momenten die zich voordoen, kan je zien en ervaren als je jezelf hiervoor openstelt. Mysterieuze voorvallen die je toevallen op momenten dat je er het minst op bedacht bent.

Hooggevoelige mensen kunnen goed contact maken met de magische wereld om zich heen. Vanuit het gevoelig zijn ben je in staat om de wonderen in je hart toe te laten om te zien dat er meer is dan het gewone dagelijkse leven. 

Je kunt al het wonderbaarlijke om je heen aanschouwen en jezelf er middenin ervaren.

 Wetenschap

Doordat de wetenschap tegenwoordig een prominente plaats inneemt in de wereld, zijn er steeds meer mensen die vinden dat alles wetenschappelijk verklaard kan worden, zelf verklaard moet worden. Gebeurt er nu iets wat (nog) niet door de wetenschap is erkend, kan het gebeuren dat dit als onzin of als fantasie wordt bestempeld.

De hooggevoelige mens

Een hooggevoelig mens ervaart juist wonderen, voelt de magie van de betovering die plaats kan vinden. Je weet en beseft dat er meer is dan het gewone alledaagse.

Gevoelige mensen zijn sensibel voor de magie, kunnen wonderen om zich heen zien en ervaren. Je kunt van deze gevoeligheid zijn afgedwaald, als je keer op keer te horen krijgt dat er geen wonderen zijn. Wanneer je steeds maar weer hoort dat je het bij het gewone moet houden, dat er bewijs moet zijn voor alles om je heen, raak je afgedwaald van je vermogen om de magie te ervaren.

Ongelooflijk bijzonder

Het is toch heel bijzonder om te zien hoe de natuur om je heen groeit, wat er zich afspeelt in de wereld om je heen. Het is magisch om te ervaren dat het leven op aarde zich steeds weer opnieuw vernieuwt en haar prachtige kleuren laat zien. Het ongelooflijk bijzonder dat er leven bestaat.

Het is prachtig om te kunnen ervaren dat er buiten het wat wij normale leven noemen, nog veel meer te ontdekken valt. Dat er magische momenten zijn die je niet kan verklaren en waar je wel heel blij van kunt worden.

Toeval?

Soms wordt magie afgedaan als toeval zo hoeft er niet verder over nagedacht te worden. Misschien herken je zelf dat je iemand ontmoet en daar meteen al een heel goed gevoel bij hebt, net alsof je deze persoon al heel lang kent. Of je loopt in de natuur en het lijkt ineens alsof het heel stil wordt en dan zie je een dier, of een hele mooie boom en je weet dat dit heel speciaal is. Je krijgt ineens een impuls, je moet naar buiten, ergens naar toe en dan zie je iets wat je nooit meer vergeet: een regenboog of een zonsondergang of....

Wonderen mogen er zijn

Nu je weet dat wonderen er gewoon mogen zijn, dat ze er kunnen zijn dat het heel gewoon is, kan je de wonderen ook veel beter herkennen. Het hele leven is al een magische gebeurtenis, jouw leven is al wonderbaarlijk.

Onderdeel van ons bestaan

Wonderen en magie horen bij het leven, horen bij de wereld, zijn onderdeel van ons bestaan.

Het grootste wonder op de wereld ben je zelf, een mens op aarde in jouw wonderbaarlijk leven.

“Alles is een wonder. De verbazingwekkende natuurlijke ordening, de omwenteling van zo'n honderd miljoen werelden rond een miljoen sterren, de werking van het licht, het dierenleven, alles is een groot en eeuwig wonder.” (Voltaire)

Ervaar jij wonderen en magie?


Reacties

Er zijn 2 reacties op deze blog.

Riekie op woensdag 09 november 2016 07:07
Magie zie ik overal om me heen
Ineke Snelleman op zaterdag 12 november 2016 11:03
Fijn is dat Rieke

Reageer op deze blog

maandag 30 januari 2023 13:06
199 Woorden over