Meteen naar reacties
angst-tekening

Onveilige wereld

Hooggevoelige mensen kunnen de wereld als angstig en onveilig ervaren. Misschien ervaar jij de wereld ook wel als minder prettig om in te overleven. Je voelt je niet veilig en begeeft je daardoor niet graag in nieuwe situaties.

Natuurlijke angsten

Mensen worden met twee natuurlijke angsten geboren: de angst om te vallen en de angst voor harde geluiden. Deze angsten zijn nodig om te kunnen overleven, om in tijden van gevaar adequaat te kunnen reageren.

Angst en gevoeligheid

(Gevoelige) mensen kunnen in hun leven voor situaties hebben gestaan die als zeer angstig zijn beleefd. Als je een gevoelig mens bent, kunnen deze situaties als zeer belastend zijn ervaren. Een gevoelig mens heeft nu eenmaal veel veiligheid nodig om in alle rust de wereld om zich heen te kunnen ervaren.

Je omgeving

Door je omgeving kan hier minder goed op zijn gereageerd, waardoor er angst kan zijn ontstaan voor iets wat niet angstig hoeft te zijn, bijvoorbeeld voor spinnen of muizen.

Jezelf helpen

Je kunt jezelf helpen door met grote liefde naar je angst te kijken, met liefde voor jezelf dat je deze angst hebt. Het bange en gekwetste kind, dat deze angst heeft gehad troosten en liefdevolle aandacht geven.

De wereld heet je welkom

Moedertje aarde heet al haar kinderen welkom. Ook jij mag er zijn, met al je gevoeligheid en met al je emoties

“Met liefde zijn we geboren
Angst hebben we aangeleerd”

Hoe is het voor jou (geweest)? Ik vind het fijn om dit te lezen, je kunt er anderen ook weer mee helpen.


Reacties

Er zijn 6 reacties op deze blog.

Ineke Snelleman op woensdag 25 november 2020 12:47
Een tijd zoals de corona is voor veel mensen onzeker. Je hebt er geen controle op en weet niet welke kant het op gaat. Zorg ervoor dat je niet alle media berichten volgt, en als je berichten volgt doe dat dan bij voorkeur niet via sociale media. Kijk maximaal één keer per dag naar het nieuws. Weet dit: het gaat weer voorbij! Tot die tijd is het belangrijk om je te focussen op alles wat nog wel leuk is, wat jij leuk vind. Zelf wandel ik nu veel en heb ik een nieuwe hobby opgepakt.

Reageer op deze blog

vrijdag 03 december 2021 20:32
199 Woorden over