Meteen naar reacties
jouw-Innerlijk-Kind

Herinner jij jezelf nog als kind? Weet je nog wat je als kind allemaal deed? Ken je kinderen in jouw omgeving? Heb jij aandacht voor jouw Innerlijke Kind?

Een kind staat tot ongeveer het derde jaar nog vrij onbevangen in het leven. De verbinding met het Universum is nog groot. Als je kleine kinderen in je omgeving hebt herken je misschien dat die nog heel puur, open en eerlijk zijn. Een klein kind neemt de wereld tot zich zoals de wereld zich laat zien, omdat een kind niet anders kan dan dit doen.

Jij was ook kind

Jij bent ook kind geweest, kwetsbaar en onbedorven, het leven tot je nemend zoals het kwam.

kind van de staven

Als kind heb je misschien flinke kwetsingen meegemaakt. Wanneer deze na ongeveer je derde jaar zijn voorgevallen kan dit nog in je herinneringen zitten, je kan het misschien nog bewust terughalen, met alle gevoelens erbij.

Kwetsingen die je voor je derde levensjaar hebt opgelopen zitten onbewust opgeslagen in je herinneringen. Zitten opgeslagen in je lijf terwijl je niet kan uitleggen waar bepaalde spanningen vandaan komen.

Jouw Innerlijk Kind

In jou zit ook een Kind, je Innerlijke Kind. Dit Innerlijke Kind is een kind dat bedroefd en gekwetst kan zijn, of het is vrolijk en vrij. Jouw Innerlijke Kind is fijngevoelig, onbedorven en zuiver. Dit is het Kind dat jij was als kind, het kind wat je ergens nog steeds bent.

Het Kind in jou kan op momenten dat je er niet op bedacht zijn tevoorschijn komen. Het vrije en speelse Kind wordt vaak met open armen ontvangen. Hoe anders is dit voor het bange en gekwetste Kind.

Emoties en gedragingen

Vaak weet je als volwassenen niet waar bepaalde emoties vandaan komen, of waar bepaalde gedragingen vandaan komen. Je kunt onverklaarbare angsten hebben, of steeds het gevoel dat je niet welkom bent in de wereld.

“Elk mens heeft een kinderziel.” (Euripedes)

Kwetsingen van de hoogsensitieve

Veel hoogsensitieve mensen hebben in hun vroege jeugd kwetsingen opgelopen. Je kan niet uitleggen wat er is, je voelt alleen dat er iets zit wat niet als fijn wordt ervaren. Het jonge kinderbrein heeft nog geen woorden om die gevoelens te kunnen uiten.

Het kan zijn dat er dan al heel vroeg in jouw kindertijd iets mis is gegaan, misschien zelfs al in de baarmoeder. Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat jouw moeder bang was je te krijgen of te verliezen. Een baby pikt de emoties van zijn moeder op en kan niets anders doen dan deze emoties toe te laten in het woordeloze gevoel.

Onveilige wereld

Het kan zijn dat je de wereld niet als veilig ervoer omdat er altijd ruzie in huis was. Het kan zijn dat er veel aandacht naar een ander gezinslid ging omdat die bijvoorbeeld door ziekte die aandacht nodig had. Misschien waren er zorgen om geld of een baan en kon niet alle aandacht naar jou als kind gaan.

Een klein kind kan hierdoor het vertrouwen in het leven verliezen. Je denkt misschien steeds dat je niet welkom bent op de aarde. Het welkom kan er best zijn geweest, alleen een kind kan dit heel anders ervaren, nog zonder taal om het duidelijk te kunnen maken.

Genezing van jouw Innerlijke Kind

jongDe genezing voor jouw Innerlijke Kind komt van jou, jij kan voor jouw gekwetste Kind een liefhebbende en zorgzame ouder gaan worden. Je kan de vader of moeder worden die het Kind zo hard nodig heeft.

Genezing door jouw Innerlijk Kind weer het pure onbevangen en open te geven wat een kind heeft. Het speelse en vrolijke wat ook jij als kind hebt ervaren, gewoon omdat dit voor een kind zo natuurlijk is.

Oefening:

Pak een foto waarop jij staat als kind. Praat tegen dit kind, jouw Innerlijk Kind, zeg dat hij/zij mooi is en lief. Zeg dat je van hem/haar houdt. Zeg dat jij er altijd voor hem/haar zult zijn.

Vertel je Innerlijk Kind dat hij/zij goed is, perfect is. Vertel je Innerlijk Kind dat hij/zij welkom is op deze aarde.

Laat je Innerlijk Kind weten dat wat hij/zij ook doet, jij hem/haar altijd lief zult vinden en altijd bij hem/haar zult blijven en dat je altijd blij bent met hem/haar.

Geef de foto een ereplaats in jouw huis zodat je altijd ziet hoe mooi jouw Innerlijk Kind is.

Met deze oefening maak je verbinding met je Innerlijke Kind, met jezelf in je puurste essentie. Jij bent perfect, vanaf het moment dat je werd verwekt.

“Om het kind dat diep in ons slaapt onder een dikke laag frustratie en verwaarlozing weer tevoorschijn te brengen is veel aandacht en rust nodig.” (Michel Butor)

Hoe lief vind jij jouw Innerlijke Kind?


Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op deze blog

maandag 30 januari 2023 12:00
199 Woorden over