Meteen naar reacties
luisteren-naar-intuitie

Hooggevoelige mensen hebben een groot talent om haar hun intuïtie te luisteren. Vertrouw op dit gevoel in je, op je intuïtie. Luisteren naar je intuïtie kan je veel energie besparen. Het maakt dat jij je hart gaat volgen.

Herkenning?

Misschien herken je dit: je krijgt een inzicht, je weet wat er goed voor je is, in plaats van naar dit inzicht te luisteren en er naar te handelen ga je twijfelen. Je gaat twijfelen aan jezelf, je gaat naar andere mogelijkheden zoeken. Je gaat misschien kijken hoe andere mensen het doen en je raakt steeds meer af van jouw eerste inzicht, jouw eerste gevoel, van jouw intuïtie.

Wat is je intuïtie?

Je intuïtie is de eerste snelle gedachte, het eerste snelle gevoel wat bij je boven komt. Je gedachten hoeven hier alleen maar ja tegen te zeggen.

Je vertrouwt je intuïtie niet

Als je steeds minder bent gaan vertrouwen op je eigen inzichten, je eigen gevoel en intuïtie, ga je hier ook steeds minder naar luisteren.

Hoe ontdek je jouw intuïtie?

Dit kan bijvoorbeeld door eens bewust te zijn wat je dacht voordat je iets doet. Bewust te zijn van de eerste neiging die je had voordat je iets doet. Je herkent misschien deze: je bent op een onbekende plek en een gevoel in je zegt ‘ga hier maar linksaf’. Omdat je niet op je gevoel vertrouwd ga je juist de andere kant op, vaak kom je dan niet op de plaats waar je wilt wezen.

Concreet maken

Je mag dit nu heel concreet maken, bijvoorbeeld door het opschrijven hiervan en van alle andere keren dat je wel of niet luisterde. En ook opschrijven wat de uitkomst was van het wel of niet luisteren.

Ja maar...

Je denkt misschien: toen ik naar mijn gevoel luisterde ging het juist mis. Ik geloof er niet in dat mijn intuïtie klopt. Ik heb het opgeschreven en de keren dat het fout ging luisterde ik juist ernaar. Dit ‘stemmetje’ in is je saboteur, die wil je van je gevoel afhouden.

Eerlijk zijn

Als je niet gelooft dat het klopt, ben je dan wel helemaal eerlijk naar jezelf geweest. Heb je echt je allereerste gevoel, je allereerste gedachte opgeschreven?

Vertrouwen

Vertrouwen hebben in jezelf, in jouw mogelijkheden, in jouw gevoel en intuïtie. Vertrouwen in het stemmetje van je hart. Hoe meer je jezelf hierin vertrouwt, hoe beter je ontdekt wat jouw intuïtie is.

De ontdekking

Zodra je hebt ontdekt wat jouw intuïtie is, kan je hem gaan gebruiken. De eerste keer is misschien eng, je bent het nog niet zo gewend. Je denkt misschien nog steeds dat jouw gevoel niet klopt, dat je het verkeerd hebt.

De cirkel

Als je blijft denken dat je intuïtie niet klopt kom je in een ‘cirkel’ terecht: je voelt iets, je vertrouwd er niet op en je luistert er niet naar.

Je luistert

Als je steeds meer gaat luisteren naar het stemmetje in je, dat stemmetje dat het heus wel weet, ga je ook je intuïtie steeds beter herkennen. Je merkt dat het volgen van je gevoel je veel oplevert. Je volgt de stem van je hart.

Inzetten

Nu ga jij je intuïtie inzetten, je vertrouwt op je gevoel, je weet wat goed is voor je.

“Heb de moed om je hart en intuïtie te volgen. Op de een of andere manier weten die al ver van tevoren wat je echt wilt. Al het andere is minder belangrijk.” (Steve Jobs)


Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op deze blog

maandag 30 januari 2023 13:22
199 Woorden over