Meteen naar reacties
geraakt-in-hooggevoeligheid

Hooggevoelige mensen kunnen diep geraakt worden door de wereld om hun heen. Het leed wat veelvuldig te zien is op de televisie en in de krant. Soms is het meer dan het hart kan verdragen.

Hoe komt het dat jij als gevoelig mens zo geraakt wordt?

Alles wat je raakt heeft een raakvlak met een emotie van jezelf. Het lijden van een ander, het verdriet van een ander, doet je ook aan je eigen pijn en verdriet denken.

Hooggevoelige mensen beleven alles intens, ook hun eigen gevoelens en emoties.

Zolang je je eigen gevoelens en emoties nog als een last bij je draagt, kan alles wat je ziet in de ander nog als erg belastend worden ervaren

Omgaan met hooggevoelig zijn

Omgaan met hooggevoelig zijn is je eigen gevoelens en emoties, waar je nog met veel pijn aan terugkijkt, gaan verwerken.

Als je eigen gevoelens verwerkt zijn, kan je met een open blik naar de wereld om je heen kijken. Je ziet het leed zonder dat het je helemaal van slag hoeft te brengen.

Je wordt geraakt

Een hooggevoelig mens zal je altijd wel geraakt worden door het leed in de wereld. Ook ik kan er vaak niet naar kijken. Iemand die hooggevoelig is heeft ook een goed voorstellingsvermogen, een goed inlevingsvermogen.

Oplossing?

Een kant en klare oplossing om nooit meer geraakt te worden is er niet. Er kan wel veel meer rust komen in je eigen gevoelens en emoties zodat je het leed in de wereld beter aankunt.

Wanneer je voelt dat iemand verdriet heeft, pijn heeft, leed heeft en je kan dit oordeelloos aanzien en je kunt tevens je eigen pijnen onder ogen zien, dan kan je er voor iemand zijn zonder dat het ten koste gaat van jezelf.

Bovenstaande vergt van je dat je altijd bezig blijft met zelfonderzoek, zelfreflectie en het onderzoeken en verwerken van je eigen gevoelens en emoties.

Voldoening

Het onderzoek naar jezelf, gaat je steeds meer voldoening opleveren, je gaat steeds beter bij jezelf kunnen blijven. Je kunt steeds beter er echt voor iemand zijn die lijdt. Je gaat merken dat je zelf steeds meer plezier in het leven krijgt en je niet meer van slag hoeft te laten brengen van alles wat er om je heen gebeurt.

Wat kan je doen?

Als je geraakt wordt, ga dan iets voor jezelf zoeken wat voedend is voor je hart. Je kunt een boek met mooie afbeeldingen pakken, een mooi muziekstuk opzetten of een fijne wandeling maken.

Als het mooie kan je hart ook raken, op een fijne voedende manier.

"Waar veel gevoel is, is ook veel leed." (Leonardo da Vinci)

Wat doe jij om je hart weer te genezen?


Reacties

Er zijn 3 reacties op deze blog.

Ellen op woensdag 04 mei 2016 09:38
Dank je voor dit artikel
Voelspriet op dinsdag 28 juni 2016 15:37
Persoonlijk vang ik alles op van mensen/ ruimtes die ik tegen kom of voorbij loop. Dat heeft me jarenlang leeggezogen, terwijl ik het niet eens door had. Gelukkig ben ik de juiste mensen tegengekomen ( hoezo toeval ), die mij enorm hebben geholpen mezelf te vinden. Of mijn hart helemaal geneest weet ik niet ( ptss speelt een rol ), toch kan ik nu bij mezelf blijven en heb ik het door als er iets mijn systeem binnen wil komen. Wat mij helpt zijn mantra's. Ik visualiseer mijn eigen bubbel waar ik mezelf altijd inzet als ik naar buiten ga. Ik zie, ik beleef, ik leef mee zonder mee te lijden. Ik zet mezelf in mijn kracht, in mijn eigen (positieve ) energie en laat negatieve invloeden in liefde los. Aarden is ook standaard geworden. Nu ben ik in staat ook een ander te helpen zonder er zelf de dupe van te worden en dat alles vanuit mijn hart. Mooi artikel ineke dank je.. Groetjes Voelspriet
Ineke Snelleman op donderdag 30 juni 2016 06:53
Jij ook bedankt Voelspriet voor deze uitgebreide reactie. Fijn dat je een weg hebt gevonden om bij jezelf te kunnen blijven.

Reageer op deze blog

maandag 30 januari 2023 12:42
199 Woorden over