Meteen naar reacties
hoe-gaat-het-met-je

Hoe gaat het met je?

Stel jij deze vraag wel eens en krijg je dan als antwoord: “het gaat goed”?

Een hooggevoelig mens kan hier een onbestemd gevoel van krijgen. Je voelt dat dit niet klopt, dat er wel iets aan de hand is. "Waarom zegt degene aan wie je het vraagt niet gewoon dat er iets is", denk je. Je blijft misschien met dit gevoel rondlopen, kan het niet van je afzetten.

Wat doe je zelf?

Hoe vaak antwoord jij op de vraag hoe gaat het met je met “goed”? Het staat iedereen vrij om te praten, te delen, zich te uiten. Ik zelf heb er niet altijd zin in om een gesprek aan te gaan, of ik wil juist met de persoon die deze vraag stelt het gesprek op dat moment niet aan gaan. Dan ga ik een leugentje voor bestwil verzinnen en zeg ik dat het prima met mij gaat.

Het gevoel

Het heeft niets, maar ook niets met jou te maken als iemand niet wil zeggen wat er is. Het heeft te maken met het gevoel waar deze persoon op dat moment mee zit.

Je kunt alleen maar iets doen aan jouw onbestemde gevoel van: er is toch iets, waarom zeggen ze het toch niet. Je maakt er misschien een heel verhaal bij, je gaat misschien denken dat het aan jou ligt. Dan ga jij je ongemakkelijk voelen.

Je voelt het goed

Jij voelt het vast goed, er is iets aan de hand, je weet alleen niet wat er is, Je mag de volgende keer bij het antwoord “het gaat goed” voor jezelf bedenken: Dit is het antwoord wat deze mens op dit moment wil geven en dat respecteer ik.

Hoe gaat het met Je?


Reacties

Er zijn 2 reacties op deze blog.

Liz op maandag 28 maart 2016 12:43
Heel herkenbaar! Het ligt er maar net aan in wat voor bui ik zelf ben of wie het is voordat ik er dieper op in ga. Soms is een kleine aanraking al genoeg. Zelf zeg ik ook altijd dat het goed met me gaat terwijl dat niet zo is.
Ineke Snelleman op maandag 28 maart 2016 13:54
Bedank voor deze reactie Liz Een ander kan je inderdaad raken zodat je toch zegt hoe het echt met je is. Je hoeft echter niet tegen iedereen alles over jezelf te zeggen en dan is het leugentje om bestwil een goede oplossing.

Reageer op deze blog

maandag 30 januari 2023 12:28
199 Woorden over