Meteen naar reacties
zomer-tijd-energie-opdoen-HSP-hoogsensitief-hooggevoelig

Ik vind de zomer een heerlijk seizoen. De dagen zijn langer en ik kan er veel op uit trekken.

In de zomer nemen veel mensen de tijd voor rust en ontspanning. De vakantieperiode is aangebroken waardoor er ook bij veel bedrijven een zomerstop is.

Zomer: energie opdoen

De zomer is voor een HSPer de uitgelezen periode om nieuwe energie op te doen en je voor te bereiden op het volgende seizoen. Om je voor te bereiden op iets nieuws in je leven. Vaak is er in de zomer ook meer tijd om leuke en fijne dingen te doen. Door de langere dagen hebben veel mensen ook meer energie om iets te doen. De zomer is een seizoen waarin veel mensen tijd hebben voor ontspanning.

Geniet van je tijd

Jij als hoogsensitief mens hebt het nodig om jezelf regelmatig op te laden. Geniet van de langere dagen en pak geregeld wat zonnestraaltjes mee. Als je naar buiten gaat krijg je als vanzelf wat gratis vitamine D. Deze extra vitamine kan ervoor zorgen dat jezelf echt opgeladen gaat voelen.

Energie gebruiken

Gebruik je extra energie om je voor te bereiden op het komende seizoen. In een ontspannen sfeer kan je in alle rust reflecteren op hoe je leven nu is.

Lekker opgeladen met energie kan eens kijken of je nog bezig bent met alles wat jou blij maakt. Je kunt in alle rust jezelf een aantal vragen over je leven stellen.

Wil je misschien een verandering in je leven? Wat zal je nog willen bereiken? Zijn er nog onvervulde dromen? Wat wil je gaan doen na de zomerperiode?

Na de zomer

In de nazomer worden er weer nieuwe uitdagingen opgepakt. Kinderen gaan naar een andere klas of naar een andere school. Opleidingen openen weer hun deuren, ook voor volwassenen. De sportscholen starten weer met hun nieuwe programma’s.

Ik ga in september beginnen met een opleiding familieopstellingen. Tot die tijd geniet ik van het buiten zijn, van de extra uurtjes licht. De opgedane energie heb ik straks hard nodig. Zo geniet ik nu van de zomerperiode en straks van mijn nieuwe opleiding.

“De perfecte zomer: de zon schijnt, een zacht windje, de vogels zingen en de grasmaaier is stuk “ (James Dent)

Wat doe jij na de zomer?


Reacties

Er zijn 8 reacties op deze blog.

Ineke Snelleman op donderdag 03 augustus 2017 11:05
Sporten geeft ook energie Sunduz, lekker bezig blijven.
Pieter Hoogendoorn op dinsdag 01 augustus 2017 10:13
Goedemorgen, Ben zelf geen echte fan van de zomer. Mij is het snel te warm, tot 20 graden lukt het nog wel. Krijg het snel benauwd vanwege mijn chronische long aandoening. Zou me graag meer willen verdiepen in het spirituele en mijn hsp. Nadeel is dat daar kosten aan verbonden zijn die ik niet kan betalen. Merk wel dat ik graag wil veranderen. Dat is ook wel nieuw voor mij. Ren nu nog vaak in het zelfde cirkeltje rond.
Ineke Snelleman op donderdag 03 augustus 2017 11:06
Het kan soms idd erg warm zijn en dat is dan niet fijn. De lange dagen zijn toch wel prettig Pieter?

Reageer op deze blog

zaterdag 25 september 2021 11:33
199 Woorden over