Meteen naar reacties
zomer-tijd-energie-opdoen-HSP-hoogsensitief-hooggevoelig

Ik vind de zomer een heerlijk seizoen. De dagen zijn langer en ik kan er veel op uit trekken.

In de zomer nemen veel mensen de tijd voor rust en ontspanning. De vakantieperiode is aangebroken waardoor er ook bij veel bedrijven een zomerstop is.

Zomer: energie opdoen

De zomer is voor een HSPer de uitgelezen periode om nieuwe energie op te doen en je voor te bereiden op het volgende seizoen. Om je voor te bereiden op iets nieuws in je leven. Vaak is er in de zomer ook meer tijd om leuke en fijne dingen te doen. Door de langere dagen hebben veel mensen ook meer energie om iets te doen. De zomer is een seizoen waarin veel mensen tijd hebben voor ontspanning.

Geniet van je tijd

Jij als hoogsensitief mens hebt het nodig om jezelf regelmatig op te laden. Geniet van de langere dagen en pak geregeld wat zonnestraaltjes mee. Als je naar buiten gaat krijg je als vanzelf wat gratis vitamine D. Deze extra vitamine kan ervoor zorgen dat jezelf echt opgeladen gaat voelen.

Energie gebruiken

Gebruik je extra energie om je voor te bereiden op het komende seizoen. In een ontspannen sfeer kan je in alle rust reflecteren op hoe je leven nu is.

Lekker opgeladen met energie kan eens kijken of je nog bezig bent met alles wat jou blij maakt. Je kunt in alle rust jezelf een aantal vragen over je leven stellen.

Wil je misschien een verandering in je leven? Wat zal je nog willen bereiken? Zijn er nog onvervulde dromen? Wat wil je gaan doen na de zomerperiode?

Na de zomer

In de nazomer worden er weer nieuwe uitdagingen opgepakt. Kinderen gaan naar een andere klas of naar een andere school. Opleidingen openen weer hun deuren, ook voor volwassenen. De sportscholen starten weer met hun nieuwe programma’s.

Ik ga in september beginnen met een opleiding familieopstellingen. Tot die tijd geniet ik van het buiten zijn, van de extra uurtjes licht. De opgedane energie heb ik straks hard nodig. Zo geniet ik nu van de zomerperiode en straks van mijn nieuwe opleiding.

“De perfecte zomer: de zon schijnt, een zacht windje, de vogels zingen en de grasmaaier is stuk “ (James Dent)

Wat doe jij na de zomer?


Reacties

Er zijn 8 reacties op deze blog.

Lex Fauser op maandag 31 juli 2017 22:51
Beste Ineke, Ik ervaar de zomer ook als een fijne tijd. Wel moet het dan niet te heet weer zijn, boven de 26 graden vind ik hier in Nederland te heet en te benauwd! Dan kan ik niet veel meer, ik word dan loom/sloom en mijn spieren zijn dan zwaar en log. Dit komt vanwege mijn 2 chronische ziekten. Mijn ideaalste weer is tussen de 20-25 graden, half bewolkt en zonnig, DROOG en met een windkracht 0 tot 3. Dit heeft ook te maken met dat ik in de zomermaanden graag fiets! Dan is het ook zomerstop van mijn voetballen in en met een G-team: speciaal voor volwassenen met diverse beperkingen. Ik ga ook ieder jaar mijn eigen Lymetrial fietsen. Dit houdt in: 82 km rondom Nijmegen fietsen om geld te kunnen zamelen voor betere onderzoeken en behandelingen voor Lyme patienten. Dit jaar fiets ik hem op zaterdag 5 augustus as! Dat is nu ik dit typ, over 5 dagen! Zover ik de weersverwachting nu al kan zien, wordt het as zaterdag 5 augustus zo'n 21-22 graden, half bewolkt en zonnig, 30-40% kans op regen en een Westewind van een windkracht 3. Dus redelijk goed fietsweer. Kortom: ik ben gedurende de zomermaanden ook heel sportief en lekker actief tav sportieve bezigheden doen! Sportieve fietsgroeten, Lex Fauser.
Ineke Snelleman op dinsdag 01 augustus 2017 09:00
Lekker genieten van je fietstocht Lex, wat goed van je dat je dit doet.
Rein Gerritsen op dinsdag 01 augustus 2017 07:39
Hallo Ineke, wat mij deze weken gaan brengen, dat weet ik niet. Ik heb ontslag genomen, en ga de komende weken de straat op om mensen te ontmoeten, maar er zit ook nog iets in mezelf, het kleine stemmetje dat zegt: Eerst van jezelf houden, dus daar begin ik mee! Lieve groet, Rein
Ineke Snelleman op dinsdag 01 augustus 2017 09:01
Wat een mooie en dappere stap Rein: helemaal voor jezelf kiezen. Dat is ook van jezelf houden, goed gedaan.
Sunduz op dinsdag 01 augustus 2017 10:12
Lieve Ineke, Hoop dat iedereen geniet van deze zomer!!! Iedereen heeft zeker een planning, mijne is veel wandelen, met kennissen bij elkaar komen, misschien als mooie weer is naar zee en ook veel sporten. Ik heb heel veel zin om te sporten. Sinds week ben ik aan het eind van de dag bezig met loopband met een zen muziek erbij.... lekker ontspannen ....ik vind het heel mooie en heerlijk gevoel na het einde. Alsof de dag net begonnen is... Veel liefs, knuff en fijne zomer dagen!

Reageer op deze blog

maandag 30 januari 2023 11:28
199 Woorden over