Meteen naar reacties
girls-984154_640

Soms lijkt het alsof er alleen maar nadelen zijn aan het hoogsensitief wezen. Niets is minder waar.

Het klopt dat bij een HSPer alles indringender binnen kan komen, zo kan je makkelijker schrikken, dieper geraakt en gekwetst worden. Ook is er een diep innerlijk proces van emoties verwerken.

Toen ik mijn hooggevoelig zijn ging omarmen kon ik alle mooie eigenschappen ook zien. Voor die tijd was het voor mij alleen maar lastig om een HSPer te zijn. Juist de erkenning van mezelf dat ik anders mag zijn, gaf mij een grote vrijheid. De vrijheid om te kunnen zijn die ik wil zijn. De vrijheid om te zeggen: het is fijn om HSP te zijn.

Lees hieronder wat er allemaal voor fijn is aan het gevoeliger zijn, wat het je kan opleveren als je voluit ja zegt tegen het HSP zijn.

Het is fijn om HSP te zijn

1. Juist doordat alles intenser wordt verwerkt kan je ook veel meer geraakt worden door alles wat je mooi en fijn vindt.

2. Omdat je bezig ben met innerlijke processen heb je het talent om jezelf goed te leren kennen, om echt te weten wat jij nu fijn vind. Je hebt hierdoor een sterk bewustzijn van wie jij in wezen bent.

3. Je kunt een grote verbintenis voelen met de mensen om je heen, met de natuur, met de dieren in de wereld.

4. Je kunt enorm genieten als je merkt dat jouw gevoelig zijn andere mensen tot inspiratie kan dienen.

5. Het sensitief zijn maakt je behoedzaam, zo zal je nooit een echt risico nemen. Je kunt hierdoor goed plannen en hebt je een groot overzicht over alles wat er rondom je gebeurt.

6. Als je een HSPer bent die graag dingen onderneemt, zal je door je behoedzaamheid altijd goed voorbereid zijn, bijvoorbeeld als je een reis wilt gaan maken naar verre oorden.

7. Doordat je subtiele signalen oppikt kan je als geen ander een inschatting maken of de omgeving waarin je jezelf bevind goed voor je is.

8. Je hebt ook het talent om een omgeving aangenaam voor jezelf te maken (en voor de mensen om je heen).

9. Je kunt intens genieten van de kleine dingen om je heen, zaken waar minder gevoelige mensen aan voorbij gaan.

10. Je hebt diepgang in conversatie, zo heb je altijd een gesprek wat boeiend is voor anderen. Dat maakt dat je mensen aantrekt die ook graag interessante gesprekken voeren.

Het voelt gewoon heerlijk om fijn jezelf te zijn, in mijn en in jouw geval een HSPer

"Ik ben erg tevreden met mezelf en ben verbaasd om te zien dat niet iedereen deze mening deelt." (Ashleigh Brilliant)

Vind jij het ook fijn om HSP te zijn?


Reacties

Er zijn 8 reacties op deze blog.

Ineke Snelleman op vrijdag 24 februari 2017 08:05
Wat fijn voor je Chantalle dat jij dit positieve van HSP ervaart. Ik ben blij dat je dit hier wilt delen.
Elly Renema op woensdag 25 oktober 2017 11:39
ik heb me zelf altijd al anders gevoeld en zie voel en beleef veel als ik onder mensen ben. Ik wil graag leren hoe hiermee om te gaan want ik ervaar dat ik soms er moei ben van dit alles. ik doe er ook vaak me voor deel mee door zie dingen die anderen nog niet door zien en voel vaak aan of iets klopt of niet klopt. ik droom vaak over bepaalden dingen die later dan terug komen dat is in het begin er maf om te ervaren. Soms missen mensen mij als ze iets moeten beslissen want wat zou mijn idee en gevoel hier of daar over zijn. Vaak klopt het wat ik waarneem of zie of ervaar. daar moest ik ook mee leren om gaan. Door de jaren heen leer je het wel is mijn ervaring. Ik heb in de avond vaak rust nodig en veel slaap de natuur geeft ook mij de rust lekker de bossen in een stuk fietsen en genieten.
Ineke Snelleman op zondag 26 november 2017 10:33
Dank voor je bijdrage Elly.

Reageer op deze blog

zondag 04 december 2022 05:47
199 Woorden over