Meteen naar reacties
girls-984154_640

Soms lijkt het alsof er alleen maar nadelen zijn aan het hoogsensitief wezen. Niets is minder waar.

Het klopt dat bij een HSPer alles indringender binnen kan komen, zo kan je makkelijker schrikken, dieper geraakt en gekwetst worden. Ook is er een diep innerlijk proces van emoties verwerken.

Toen ik mijn hooggevoelig zijn ging omarmen kon ik alle mooie eigenschappen ook zien. Voor die tijd was het voor mij alleen maar lastig om een HSPer te zijn. Juist de erkenning van mezelf dat ik anders mag zijn, gaf mij een grote vrijheid. De vrijheid om te kunnen zijn die ik wil zijn. De vrijheid om te zeggen: het is fijn om HSP te zijn.

Lees hieronder wat er allemaal voor fijn is aan het gevoeliger zijn, wat het je kan opleveren als je voluit ja zegt tegen het HSP zijn.

Het is fijn om HSP te zijn

1. Juist doordat alles intenser wordt verwerkt kan je ook veel meer geraakt worden door alles wat je mooi en fijn vindt.

2. Omdat je bezig ben met innerlijke processen heb je het talent om jezelf goed te leren kennen, om echt te weten wat jij nu fijn vind. Je hebt hierdoor een sterk bewustzijn van wie jij in wezen bent.

3. Je kunt een grote verbintenis voelen met de mensen om je heen, met de natuur, met de dieren in de wereld.

4. Je kunt enorm genieten als je merkt dat jouw gevoelig zijn andere mensen tot inspiratie kan dienen.

5. Het sensitief zijn maakt je behoedzaam, zo zal je nooit een echt risico nemen. Je kunt hierdoor goed plannen en hebt je een groot overzicht over alles wat er rondom je gebeurt.

6. Als je een HSPer bent die graag dingen onderneemt, zal je door je behoedzaamheid altijd goed voorbereid zijn, bijvoorbeeld als je een reis wilt gaan maken naar verre oorden.

7. Doordat je subtiele signalen oppikt kan je als geen ander een inschatting maken of de omgeving waarin je jezelf bevind goed voor je is.

8. Je hebt ook het talent om een omgeving aangenaam voor jezelf te maken (en voor de mensen om je heen).

9. Je kunt intens genieten van de kleine dingen om je heen, zaken waar minder gevoelige mensen aan voorbij gaan.

10. Je hebt diepgang in conversatie, zo heb je altijd een gesprek wat boeiend is voor anderen. Dat maakt dat je mensen aantrekt die ook graag interessante gesprekken voeren.

Het voelt gewoon heerlijk om fijn jezelf te zijn, in mijn en in jouw geval een HSPer

"Ik ben erg tevreden met mezelf en ben verbaasd om te zien dat niet iedereen deze mening deelt." (Ashleigh Brilliant)

Vind jij het ook fijn om HSP te zijn?


Reacties

Er zijn 8 reacties op deze blog.

Herman op dinsdag 22 november 2016 09:33
Ik hoop ook eens te kunnen zeggen dat het fijn is. Voor mij is het nog erg lastig. Gaat dat ooit veranderen?
Ineke Snelleman op donderdag 24 november 2016 07:19
Goede moed houden Herman, HSP zijn heeft echt fijne kanten. Natuurlijk is het soms niet zo prettig en je kunt het niet uitgummen. Je bent als HSPer gewoon een mooi mens en het kan veranderen als je goed voor jezelf gaat (blijft) zorgen.
Anneke op vrijdag 25 november 2016 12:36
Fijn om weer eens de voordelen te mogen lezen. d ik dan knap irritant worden.
Christien op zondag 27 november 2016 08:24
Sinds ik handvatten heb gekregen in het omgaan met HSP zijn ontdek ik steeds meer voordelen. Zelf vind ik het heerlijk dat ik rust heb gevonden in het mezelf kunnen zijn. Die rust straal ik nu uit naar anderen en ik kan het gevoelig zijn daarin helemaal omarmen. Ik vind het heerlijk om nu te genieten van mijn leven met HSP als verrijking.
Chantalle op donderdag 23 februari 2017 07:35
Ik weet nog niet zo lang dat ik hoogsensitief ben. Nooit heb ik er last van ervaren, wel vond ik dat ik anders reageerde dan andere mensen. Ik ben kunstenares en door mijn sensitief zijn kan ik heerlijk schilderen en voel me daar prettig bij. Ik geniet ervan om in de natuur op 'jacht' te gaan naar mooie plaatjes om te kunnen fotograferen. Merkte wel dat ik veel rust nodig had, meer dan andere mensen en dat snap ik nu.

Reageer op deze blog

maandag 30 januari 2023 12:49
199 Woorden over