Meteen naar reacties
help-ik-ga-op-vakanti_20160704-052607_1

Hooggevoelig en vakantie, alles willen regelen en goed voorbereid op reis willen gaan. Dat kan stress opleveren alleen al omdat je op vakantie gaat. Ik weet er alles van, voortaan ga ik het anders doen.

Ik ben net terug van mijn vakantie naar Griekenland, daar heb ik kunnen uitrusten van de drukte die ik had van het op vakantie gaan. Raar toch eigenlijk, druk hebben omdat je op vakantie gaat.

Mijn eigen raad gaan opvolgen

Wat ik andere mensen altijd aanraad, dat doe ik voor mezelf niet altijd. Zo had ik mijn agenda vlak voor de vakantie veel te vol gepland. Niet alles wat in mijn agenda stond was echt belangrijk, sommige dingen had ik best kunnen uitstellen.

Ook wilde ik nog van alles doen, zoals iets nieuws kopen om aan te trekken. Ik wilde zeker weten dat ik alles had wat ik in de koffer wilde stoppen en ik wilde vooral de koffer op tijd gepakt hebben.

Kortom, ik was veel te veel bezig met van alles om heen in plaats van goed voor mezelf te zorgen. Ik was teveel bezig met wat ik allemaal nog ‘moest’ doen in plaats van leven in het moment.

Dat alles gaf stress, ik kon niet meer goed relativeren. Gelukkig heb ik een partner die onder alle omstandigheden rustig blijft. Hij bleef zelfs rustig als ik tegen hem uitviel als ik teveel druk voelde.

Het heeft me veel geleerd

Ik heb er ook van geleerd en ben weer met mijn neus op de feiten gedrukt. Het is natuurlijk heel goed om anderen te vertellen hoe ze om kunnen gaan met hun gevoeligheid, mezelf moet ik ook niet vergeten.

Ik ga het anders doen de volgende vakanties:

  • Goed voor mezelf zorgen door mijn agenda niet zo vol te plannen.
  • Blijven relativeren, ook in Griekenland kan ik een vergeten item gewoon kopen
  • Blijven genieten van de voorpret
  • Relax als toverwoord gebruiken

Ik heb een fijne vakantie gehad

De vakantie zelf is heel fijn geweest, een rustig dorpje in Griekenland. Lekker veel gewandeld, mooie natuur gezien en hele mooie mensen ontmoet. Een perfecte rustige vakantie voor een hooggevoelig mens. Ik heb er echt genoten van alles wat Griekenland mij te bieden heeft.

Ik eet vegetarisch, dat kan je in Griekenland heel goed doen. Groente en fruit, zongerijpt en lekker vers, heerlijk. Olijfjes, feta met een lekker glaasje witte wijn op een terras bij de zee.

Voor mij is Griekenland het perfecte vakantieland.

“We zouden eigenlijk altijd vakantie moeten hebben. We zijn ervoor geschapen. Maar waar moet je dan nog naar verlangen?” (Simon Carmiggelt)

Wat is jouw perfecte vakantiebestemming?


Reacties

Er zijn 2 reacties op deze blog.

Paula op zaterdag 09 juli 2016 10:13
Heel herkenbaar, ik word een stresskip vlak voor de vakantie. Vorig jaar ben ik gewoon niet gegaan ☺. Heerlijk! Af en toe een dagje weg en voor de rest gewoon genieten van het niets moeten en alles kunnen. Spontane invallen volgen en iedereen om je heen ook vrijlaten in zijn/haar invulling van vrije tijd.
Ineke Snelleman op maandag 11 juli 2016 13:05
Heerlijk dat je zo genoten hebt Paula.

Reageer op deze blog

maandag 30 januari 2023 11:53
199 Woorden over