Meteen naar reacties
glimlachen-kusjes-ziel-hsp-hooggevoelig-hoogsensitief

Heb jij van die momenten die een glimlach op je gezicht toveren? Maakt dit jou ook zo blij? Voel jij dan ook ineens een stuk gelukkiger?

Ik kwam ergens op internet deze quote tegen:

“glimlachjes zijn kussen van de ziel”

 

spontaan kwam er een glimlach op mijn gezicht.

Ik voelde hoe ik door deze uitspraak geraakt werd in mijn ziel. Wat is dan je ziel, wat zou je als je ziel kunnen zien?

Glimlachjes, kussen van de ziel

Voor mij is mijn ziel datgene wat in essentie mijn wezen is. Het haast onbenoembare, waar mijn diepste gevoelens zitten. Het is mijn wezenlijke Zelf.

Glimlachjes zijn kussen, kussen van jouw wezenlijke Zelf, kussen waar je blij van kunt worden.

Kussen die je de zachtheid van je hart laten ervaren. Kussen die je een vertederend gevoel mogen geven, naar jezelf en naar de wereld om je heen. Kussen die hoogsensitieve mensen diep en intens kunnen ervaren.

Hier kan ik blij van worden

Hieronder volgen een paar voorbeelden die een glimlach om mijn mond toveren, waar ik blij van word en die mij raken.

 • Kijken naar spelende kinderen
 • Kijken naar lachende kinderen
 • Het horen van een mooi stuk muziek
 • Wandelen in de natuur
 • Iets zien wat ik mooi vind
 • Vertederende momenten

En jij?

Jij hebt zelf ook vast momenten waar je bij gaat glimlachen. Haal nu eens zo’n moment voor je, stel jezelf eens voor dat een moment beleefd waarvan je gaat glimlachen. Maak er een plaatje van zo helder en duidelijk mogelijk. Voel je hoe jouw glimlach je hart beroert, hoe het net is alsof je hart een liefkozing van je ziel krijgt.

Ook deze innerlijke glimlach, deze herinnering is een kus van je ziel. Het innerlijke gevoel, het binnenpretje, je denkt ergens aan en spontaan begin je in jezelf te glimlachen. Het wordt ineens veel zonniger in je, je voelt je veel fijner dan daarvoor. Ook andere mensen zien het meteen aan je als je een glimlach voelt. Herken jij dit binnenpretje?

Glimlachen als liefkozingen van je ziel, je ziel die als het ware tegen je zegt: Ik houd van je, ik vind je lief, ik zie je graag. Je ziel die je uitnodigt om ook haar te voeden door bewust die momenten op te zoeken waar je van gaat glimlachen.

Een glimlach heeft veel voordelen

 • Glimlachen is bevorderlijk voor je geluksgevoel. De glimlach zorgt ervoor dat er endorfine wordt aangemaakt, dit zorgt voor een gevoel van geluk.
 • Glimlachen is gezonder dan het eten van chocolade en het heeft hetzelfde effect op het aanmaken van het gelukshormoon.
 • Een glimlach is aanstekelijk, ook andere mensen gaan glimlachen en worden hierdoor gelukkiger.
 • Met een glimlach vinden andere mensen je er aantrekkelijker uitzien, je straalt een innerlijke schoonheid uit.
 • Een glimlach wekt vertrouwen op.
 • Door te glimlachen kun je stress verlichten, ook dankzij de aanmaak van endorfine.
 • Met een glimlach ga je beter van het moment genieten.

Ik adem in en kalmeer lichaam en geest.
Ik adem uit en glimlach.
Thuis in het huidige moment,
Weet ik dat dit het enige moment is.
(Thich Nhat Hanh)

Gratis

Er is nog een groot voordeel aan glimlachen, het is gratis en je kunt het altijd aan iemand geven. Wat een mooi geschenk, een kus van jouw ziel aan de ziel van de ander.

Laat jij mij even weten waar jij van gaat glimlachen? Ik zal het heel leuk vinden om jouw reactie te lezen, daar ga ik ook van glimlachen.


Reacties

Er zijn 6 reacties op deze blog.

neeltje van der zee siepe op donderdag 13 september 2018 11:34
van kleine kinderen kan ik heel erg van genieten
Ineke Snelleman op vrijdag 14 september 2018 15:51
Dat is ook zalig, kleine kinderen zien en ervaren hoe ze zijn.
Janny de Vries op vrijdag 14 september 2018 09:09
De lieve glimlach van mijn dementerende tante als je haar hand of haar gezicht aait, een stapel boeken die ik nog ga lezen, een mooi uitzicht in de natuur, muziek, even met een wildvreemde lachen om een situatie en nog zo veel dingen meer..........
Ineke Snelleman op vrijdag 14 september 2018 15:52
Prachtig dat je kan genieten van de glimlach van je tante
Mariëtte op maandag 03 december 2018 20:08
Gisteren gaf ik een smile aan een meisje van 2,5/3 die aan de hand van haar moeder (?) liep. Ze had een speen in haar mond. Toen ze de smile ontving, zwaaide ze met haar handje terwijl ze mij kort aan keek. Hartverwarmend!

Reageer op deze blog

maandag 30 januari 2023 12:54
199 Woorden over