Meteen naar reacties
feest

Hooggevoelig, en je wordt uitgenodigd voor een feestje, wat kan je dan doen? Er zijn mensen met HSP die een feest gewoon leuk vinden. Lees hieronder mijn tips en informatie.

Dertien tips

1. Bepaal zelf of je zin hebt in dit ene specifieke feestje.

2. Zorg dat je voor je naar het feest gaat even rust neemt of iets doet wat je ontspant.

3. Heb je voor jezelf besloten dat je wilt gaan: geniet er dan ook van.

4. Trek je jezelf op momenten dat je het nodig hebt even terug, maak een wandelingetje buiten of ga even naar het toilet.

5. Kijk of je gelijkgestemden vindt waarmee je kunt praten, zie je iemand die zich wat terugtrekt, heb je waarschijnlijk een hooggevoelige te pakken.

6. Jij kunt nu naar deze hooggevoelige mens toelopen, dan hebben jullie misschien allebei een interessante avond of dag.

7. Ga naar huis als jij voelt dat het genoeg is geweest voor je.

8. Ga je met meerdere personen naar het feest, geef dan aan dat jij graag op tijd naar huis toe wilt. Spreek eventueel een tijd af wanneer jullie zullen vertrekken.

9. Je kunt als je gevoelig bent voor muziek oordopjes meenemen.

10. Eet en drink op het feestje waar jij je goed bij voelt.

11. Maak aan de gastheer/vrouw duidelijk dat jij gevoelig bent en af en toe rust nodig hebt. Je zult zien dat hier best begrip voor is. Misschien is er zelfs een kamer waar jij je als het nodig is even terug kunt trekken.

12. Zelf vind ik het op een feestje leuk om mensen te gaan kijken. Ik zit dan ergens en observeer de mensen om me heen. Gewoon observeren zonder van alles naar binnen te gaan halen. Je bent op een feest om het leuk te hebben.

13. Het belangrijkste is toch: spreek met jezelf af dat je mag genieten van dit feest.

Feest kan ook leuk zijn

En: er zijn ook hooggevoelige mensen die een feestje gewoon helemaal geweldig vinden. Sommige hooggevoelige mensen hebben op een bepaalde manier ook spanning nodig. Zodra je iets heel erg leuk vind, komen de prikkels ook niet zo bij je binnen, want je richt je op het leuke en fijne.

“Niets is irritanter dan niet uitgenodigd worden voor een feest waar je absoluut niet naar toe wilt.” (Willian E. Vaughan)

Ben jij iemand die een feest leuk vindt?


Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op deze blog

maandag 30 januari 2023 13:36
199 Woorden over