Meteen naar reacties

Eén van de kwaliteiten die aan HSPers wordt toegeschreven is creatief zijn. Een creatief mens staat open voor alles wat nieuw is en het onderzoeken waard. Je kunt signalen oppikken die andere mensen ontgaan. Zonder oordeel sta je open voor andere denkbeelden en probeer je jezelf in te leven hoe iets voor een ander is.

Herken jij jezelf al?

Fantasie en creativiteit

Zonder fantasie is er geen creativiteit, denk maar eens aan de kunstenaar die zijn fantasie tot leven laat komen in een schilderij.

Ook als je geen kunstzinnig talent hebt, kan je met je fantasie tot grootse creaties komen. Denk maar eens aan iemand die een project opzet waar de maatschappij bij gediend is. De gedreven mens die ervoor zorgt dat andere mensen ergens mee geholpen kunnen worden. De arts die met zijn/haar fantasie tot een creatieve oplossing komt bij een probleem.

Fantasie omarmen

Als ik mijn fantasie niet tot leven laat komen, beperk ik mezelf enorm. Soms kan een ander niet meegaan in mijn denkwijze, als ik me daardoor laat beïnvloeden kan mijn creativiteit niet stromen.

Creativiteit laten stromen

Mijn creativiteit stroom als ik mijn fantasie toelaat. Misschien wil jij je fantasie ook toelaten, misschien ben je (net als ik) in het verleden tegengehouden. Als je jezelf niet serieus neemt in je creatief zijn, blokkeert het. Veel creatieve mensen zijn door hun omgeving niet begrepen. Jouw andere manier van denken wordt als vreemd beschouwd. Het voelt net alsof mensen niet mee kunnen komen in jouw denkproces.

Jezelf serieus nemen

Accepteer dat je een creatief brein hebt, dat je fantasie hebt om tot iets nieuws te kunnen komen. Wees wel realistisch in het tot uiting brengen van je fantasie, niet alles is concreet te maken (tenzij je een kunstzinnige creatieveling bent).

Gezondheid

Je creativiteit en fantasie tot uiting brengen zorgt ervoor dat je blij en gelukkig wordt. Gelukkige mensen zijn mensen die over het algemeen gezonder zijn. Je staat als je gelukkig bent positiever in het leven, je lichaam maakt als vanzelf stofjes aan die gezond voor je zijn. Je straalt uit dat je jezelf wilt en kunt zijn, je hebt jezelf geaccepteerd als iemand die fantasie en creativiteit heeft.

"Als ik naar mezelf kijk en de manieren waarop ik nadenk, kom ik tot de conclusie dat de gave van fantasie meer voor mij betekend heeft dan welk talent voor abstract denken dan ook." (Albert Einstein)


Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op deze blog

maandag 30 januari 2023 12:49
199 Woorden over