Meteen naar reacties
hooggevoelig-fantasie-hulp

Ben jij hooggevoelig en fantaseer je graag? Het is heel fijn als je dit goed kunt. Het schijnt dat onze hersenen het verschil tussen fantasie en werkelijkheid niet kennen.

Maak gebruik van je fantasie

Het is prachtig om hiervan gebruik te gaan maken. Topsporters doen dit al lang, ze visualiseren wat ze willen bereiken vele malen voor een wedstrijd. Hierdoor kunnen ze veel beter presteren. Hun hersenen hebben de eerste plek al als waar aangenomen.

Natuurlijk kan niet elke sporter op het erepodium komen te staan ook al visualiseren ze dag en nacht door. Het visualiseren helpt je wel om je levensdoel te bereiken om het realistischer voor jezelf te maken. Hoe jij er mee kan omgaan...

Omgaan met jouw gevoeligheid

Jij als hooggevoelig mens kan al je fantaseer vermogen te voorschijn halen om te komen tot waar je wilt. Bijvoorbeeld een leven waarin jij perfect om kan gaan met jouw hooggevoeligheid.

Je doet dit het beste door het zo levendig en kleurrijk als maar mogelijk is. Hoe beter je weet hoe jij om kunt gaan met jouw gevoeligheid, hoe eerder je deze situatie voor jezelf vorm kunt geven.

Oefening

Zoek een rustige plek op waar je niet wordt gestoord, ga daar maar zo ontspannen mogelijk liggen of zitten. Misschien vind je het fijn om een zacht achtergrondmuziekje op te zetten, wat wierrook te laten branden en/of een kaarsje aan te steken, Je maakt de sfeer die jou in een prettige en ontspannen stemming kan brengen.

Sluit je ogen en laat je meevoeren door jou fantasie naar het leven als HSPer wat jij graag wilt hebben. Of laat je gewoon meevoeren naar een mooie plek. Maak het zo levendig en uitgebreid mogelijk, voel, zie, hoor, proef, ruik en hoor alles wat hierbij past. Geniet van de rust en van jouw fantasie.

Al krijg je hierdoor niet meteen het leven dat je voor ogen hebt, je gaat wel een fijn gevoel krijgen. Dit fijne gevoel kan ervoor zorgen dat de situatie die jij graag wilt steeds meer de kans krijgt om naar je toe te komen.

Hoe ziet jouw fantasie eruit? Je kunt anderen inspireren door dit in een reactie te vermelden

 


Reacties

Er zijn 2 reacties op deze blog.

Paul van Gemert op woensdag 02 maart 2016 00:17
Dag Ineke, Wat je schrijft is voor mij heel herkenbaar. Ik gebruik visualisatie al heel lang, het brengt mij terug in mijn wereld en kan mij van daaruit steeds verbinden met de betere wereld die ik voor mij zie. Soms is dat abstract en groots of ruim. Soms klein en concreet of practisch. Mijn manier om weer bij en met mijzelf te zijn.
Ineke Snelleman op woensdag 02 maart 2016 07:27
Dank je Paul voor deze aanvulling. Fijn dat je veel baat hebt bij visualiseren.

Reageer op deze blog

maandag 30 januari 2023 12:39
199 Woorden over