Meteen naar reacties
boek-verhaal

Ben jij een hooggevoelig mens? Weet jij van jezelf dat je een HSPer bent? Wil je er beter mee om gaan? Als er een manier was die helpend voor je kon zijn, zou je die dan gebruiken?

Er is een methode die je in kunt zetten, een manier die helpend kan zijn in het omgaan met jouw hooggevoeligheid, in het omgaan met de problemen die jij in je leven tegenkomt of bent tegengekomen.

Er was eens...

Maak voor jezelf eens een verhaal, dat verhaal gaat over jou. Je kunt het verhaal in een sprookjesvorm gieten, dan begin je jouw verhaal met: er was eens....

Vervolgens maak je jouw verhaal, jouw sprookje. Je mag dit verhaal helemaal zelf verzinnen, een gefantaseerd verhaal over jou. Je beschrijft jouw leven in de ideale vorm.

Zoals jij wilt zijn

Het verhaal is precies zoals jij graag wilt zijn, zoals jij je leven graag hebt. Leef je maar eens helemaal uit. Je mag er alles in zetten wat je maar wilt, zonder je af te vragen of dit allemaal mogelijk is.

Hoe dit mogelijk werd

Vervolgens ga je kijken hoe je het leven hebt gekregen zoals je graag had. Je mag je weer helemaal uitleven in je fantasie.

Misschien heb je problemen meegemaakt en de perfecte oplossing verzonnen. Misschien waren er mensen in je leven waar je pijnen mee hebt beleefd, jij hebt de perfecte manier gevonden om die pijnen de baas te kunnen. Misschien ben je ziek en weet je precies het juiste medicijn te vinden of de juiste manier om met je ziekte om te gaan.

Held(in)

Je gaat jezelf als je eigen held(in) van jouw verhaal maken. Jij weet precies hoe je oplossingen kan aandragen. Het lukt ook allemaal wat je wilt doen, je bent dapper, creatief, slim.

Helpers

Omdat je jouw verhaal in een sprookjesvorm giet kan je ook allerlei helpers erbij halen. Het maakt niet uit wat voor helpers: dieren, kabouters, tovenaars, mensen, een toverdrankje........ alles wat jou heeft geholpen om het leven te krijgen wat je graag hebt.

Hoe helpt dit?

Als je zo bezig bent met jouw verhaal gaat je onderbewuste aan de slag. Ongemerkt leer je van alles. Je leert dat je oplossingen hebt, je leert dat je slim bent, je leert dat je problemen de baas kunt worden, je leert dat er je omgeving altijd helpende factoren zijn.

Je boort krachten in jezelf aan waarvan je nog niet wist dat je ze had, je ziet dat er ook oplossingen zijn, dat er vele mogelijkheden bestaan.

Een hooggevoelig mens heeft een grote fantasie, heeft een grote creativiteit, heeft mogelijkheden om dit allemaal in te kunnen zetten. Je mag hier dankbaar gebruik van maken.

"In de kern van elk sprookje ligt een waarheid die het verhaal zijn kracht geeft." (Susan Wiggs)


Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op deze blog

maandag 30 januari 2023 12:07
199 Woorden over