Meteen naar reacties
steen-anker

De steen

Zoek eens een mooie steen uit, misschien heb je een steen die je ergens hebt gevonden en bewaard. Ik zelf vind het leuk om mooie stenen die ik heb gevonden te bewaren. Ze kunnen altijd ergens voor te pas komen vind ik.

Je pakt je steen vast

Stel je nu eens een moment in je leven voor dat je jezelf helemaal goed voelde. Soms is het nodig om wat verder terug in je leven te gaan. Een dag dat je een feestje had, een dag van een diploma waar je trots op was. Een fijne dag uit met familie of vrienden, een dag dat je lekker in de natuur was.

Hoe was het

Je gaat dit moment zo nauwkeurig mogelijk maken.

Wie waren er bij je, of was je alleen? Waar was je, op welke plek? Wanneer was het, was je nog jong een kind, of was je al wat ouder? Was het lang geleden of heel recent? Zie je het voor je? Kan je het gevoel weer helemaal naar boven halen? Kan je de geluiden die daar bij horen weer voorstellen, hoor je ze misschien? Misschien ruik je de geuren van dat moment.

Maak het zo precies als maar mogelijk is, met alle gevoelens beelden en geluiden die erbij horen.

Een anker maken

Nu zeg je tegen jezelf dat je elk moment dat je deze steen weer ziet, voelt of er aan denkt, het goede gevoel weer tevoorschijn roept. Dit kan je op elk moment doen dat je er behoefte aan hebt. Je hebt op deze manier een anker gemaakt / een geheugensteuntje.

Misschien heb je het wel nodig op momenten dat je het gevoel hebt dat je niet goed bij jezelf kan blijven. Je helpt jezelf hiermee met het omgaan van alle indrukken die je gedurende de dag binnen kan krijgen.

Het werkt echt

Je zult blij verrast zijn dat dit echt werkt. Hoe nauwkeuriger je de goede herinnering hebt teruggeroepen, hoe duidelijker je anker is geworden.

Laat je even weten of het jou ook is gelukt?


Reacties

Er zijn 2 reacties op deze blog.

Ellen op woensdag 16 maart 2016 08:19
Ik heb laatst een steen gevonden in de vorm van een hart, dat vond ik zo bijzonder. Deze wil ik gaan gebruiken.:)
Ineke Snelleman op woensdag 16 maart 2016 11:24
Mooi dat je die steen hebt bewaard, laat je ook nog even weten hoe het is gegaan?

Reageer op deze blog

maandag 30 januari 2023 12:16
199 Woorden over