Meteen naar reacties
kleine-jongen

Een kleine jongen wilde God ontmoeten. Hij wist dat het een lange rit was tot waar God woonde, dus hij pakte zijn tas met koekjes en een paar blikjes drinken en hij begon zijn reis.

Na drie blokken wandelen ontmoette hij een oude man. Hij zat op een bankje in het park en staarde gewoon wat over het water van een meertje. De jongen ging naast hem zitten en opende zijn tas. Hij wou een blikje drinken nemen toen hij zag dat de oude man hem hongerig leek aan te kijken, dus bood hij hem een koekje aan. Hij nam het dankbaar aan en lachte naar hem. Zijn glimlach was zo aangenaam dat de jongen het nog eens wou zien dus bood hij hem een blikje drinken aan. En opnieuw lachte hij naar hem.

De jongen vond het heerlijk om te zien.

Ze zaten daar de ganse namiddag te eten en te lachen en er werd geen woord gesproken. Wanneer het donker werd, voelde de jongen hoe moe hij was en hij stond op om te vertrekken. Maar wanneer hij enkele passen had gegaan, draaide hij zich om, rende terug naar de oude man en gaf hem een dikke knuffel. Hij gaf hem zijn mooiste glimlach.

Bij zijn thuiskomst was zijn moeder verbaasd over zijn vrolijke gezicht. Ze vroeg hem "Wat heb je vandaag gedaan dat je zo gelukkig maakte?"

Hij zei "Ik heb geluncht met God." En nog voor zijn moeder kon antwoorden, voegde hij eraan toe En weet je wat!? Hij heeft de mooiste lach die ik ooit gezien heb!"

Ondertussen ging de oude man ook stralend naar huis. Zijn zoon was verbaasd over de vredige lach op zijn gezicht en hij vroeg

" Vader, wat heb je vandaag gedaan dat je zo gelukkig maakte?" Hij antwoordde "Ik heb met God samen koekjes gegeten in het park."

En nog voor zijn zoon kon antwoorden, voegde hij eraan toe " en weet je, hij is veel jonger dan ik verwacht had."

Bron onbekend


Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op deze blog

maandag 30 januari 2023 11:55
199 Woorden over