Meteen naar reacties
dromen-intens-hsp-hooggevoelig-hoogsensitief

Als je hoogsensitief bent kan je erg intense dromen hebben. Ken jij de taal van droom al? Weet jij wat jouw droom je kan vertellen? Als je hoogsensitief bent kan je ook erg levendige dromen hebben.

In een droom lijkt alles mogelijk te zijn. Vliegen, van de ene plek naar de andere plek, reizen in een ogenblik. Je ziet de meest uiteenlopende zaken die je in het dagbewustzijn niet ziet. Groene monsters, vliegende paarden, huizen op staken in een droom kan je alles zien en ervaren en in die droom vind je het ook allemaal heel gewoon.

Intense dromen van een HSPer

“Dromen vertellen over een innerlijke waarheid die nog niet is gerealiseerd. Zij geven kiemen aan, richtingen op het levenspad. Als zij in openheid en respectvol worden ontvangen, blijken ze hulp te bieden” (Hans Korteweg)

 

Uiting van je onbewuste

De droom is uiting van jouw onbewuste, een uiting van beeldtaal. De droom vertelt iets over jouw persoonlijk. Om dit te ontdekken heb je geen boeken nodig, je hebt nodig dat je eerlijk gaat kijken naar alles wat zich in je droom afspeelt.

Wat betekent het voor jou als je van een paard droomt? Wat betekent een paard voor jou? Is een paard kracht voor je, of juist gratie. Ben je bang voor paarden of vind ze helemaal geweldig. Denk je bij paarden aan een speciaal paard, een paard dat misschien vroeger iets voor jou betekende? Al deze vragen aan jezelf kunnen je helpen om de betekenis van jouw droom te achterhalen.

Wat is er waar in een droom?

Wat is nu meer waarheid, de waarheid van de dag of de waarheid van de nacht? En wat is dan dag en wat is nacht? Vragen die misschien nog meer vragen oproepen. In een droom is alles waarheid wat je ervaart. Het kan ook niets anders zijn dan de waarheid, een waarheid die je zelf creëert. Een waarheid die helemaal echt is voor jezelf. Je onbewuste kan nu eenmaal niet anders dan de waarheid aan je openbaren. Dat maakt dat een droom altijd iets zegt over jou.

De Chinese wijze Zhuang Zi schreef het volgende:

“Eens op een dag droomde ik, Zhuang Zhou, dat ik een vlinder was, een vlinder die fladderend rondvloog, tevreden met zichzelf, en zich niet bewust dat hij mij was. Plotseling werd ik wakker en begon ik me er rekenschap van te geven dat ik nog altijd Zhou was. Nu is het de vraag of ik Zhou ben die droomde dat hij een vlinder was, ofwel een vlinder die droomde dat hij mij was. Toch bestaat er noodzakelijkerwijs een verschil tussen mij en die vlinder. Dat noemen we dan maar de verandering der dingen.”

Er zijn verschillende vormen van dromen

  • De verwerkingsdromen, zij verwerken alles wat je gedurende de dag hebt meegemaakt. Zij hebben verder geen verklaring.
  • Dromen die gaan over jou als mens. Hierin kunnen bepaalde thema’s uit je leven worden uitgewerkt. Ze kunnen in reeksen voortkomen.
  • Grote dromen over jouw levensvragen. Dromen die het persoonlijke overstijgen. Het zijn krachtige dromen die een diepe indruk kunnen achterlaten.
  • Dromen voor de kring, de familie, de stam, de wereld. Een droom die bijvoorbeeld de Indianen heel serieus namen. Als een lid van een stam zo’n droom had ging hij ermee naar de sjamaan die de betekenis van deze droom voor de hele stam kon uitleggen.
  • Profetische dromen, openbaringen, diepe inzichten en onderricht. Een droom bijvoorbeeld dat je jezelf voelt versmelten met alles om je heen. Een droom die niet gemakkelijk te duiden is maar een diepe indruk bij de dromer achterlaat. Dit is vaak een diepe woordeloze boodschap is die alleen op zielsniveau is te begrijpen.

Dromen laten duiden

De manier waarop ik dromen duid: ik luister naar jouw droom, hoe jij je droom vertelt. Het beste is om de droom te vertellen alsof je hem aan het meemaken bent. (ik loop op straat, in plaats van ik liep op straat). Hierdoor gaat de droom weer voor je leven, je gaat hem weer voelen. Dan stel ik vragen aan jou, vragen over wat elk onderdeel van de droom jou te vertellen heeft. Je zult verrast zijn over de uitkomst.

Jouw ziel weet de betekenis van jouw droom, jij bent degene die het antwoord kan achterhalen. Ik ben degene die jou kan helpen het antwoord te vinden.

Droom jij ook intens?


Reacties

Er zijn 3 reacties op deze blog.

Liesbeth op woensdag 10 oktober 2018 20:35
Bedankt voor je inspirerende mails. Ik vind er altijd weer een lichtpuntje in...
Iris op donderdag 11 oktober 2018 10:44
Ja, ik droom ook intens, soms ook veel dromen. Hartelijk bedankt voor de emails. Ik vind het heel fijn en goed om ze te lezen.
Jessy Sommer op donderdag 19 december 2019 17:12
Ik heb ook intense dromen , soms zo erg dat als ik s ochtends wakker en pas besef dat het eigenlijk een droom was.    

Reageer op deze blog

maandag 30 januari 2023 12:08
199 Woorden over