Meteen naar reacties
opruimen

De man

Ik zie bij mij in de buurt vaak een man die aan het opruimen is. Met een plastic tas in zijn handen loopt hij door de buurt heen en raapt alle rommel op die hij tegenkomt. De rommel die hij heeft verzamelt gooit hij vervolgens netjes weg.

Het is een hele aardige man, hij zegt altijd gedag en groet de mensen met een lach.

HSP?

Als ik deze man zo bezig zie heb ik daar natuurlijk mijn gedachten bij. Ik bedenk me dat hij wellicht ook wel hooggevoelig kan zijn.

Vanuit zijn gevoeligheid valt hem de rommel erg op. Vanuit het goed willen doen naar de wereld om hem heen ruimt hij het vervolgens op.

De buggy

Laatst zag ik hem weer, we kwamen elkaar tegen bij een verlaten buggy. Ik zag deze buggy staan er liep er meteen naar toe. Mijn eerste gedachte was namelijk: er zal toch geen kindje inzitten!

Aangekomen zag ik dat de buggy heel oud was en versleten en gelukkig verder leeg.

De opruimmeneer vroeg of ik de buggy mee wilde nemen anders dan bracht hij hem wel weg. Ik vertelde hem dat ik alleen maar wilde weten of er geen kindje in zat. Dat de buggy leeg was had hij zelf al gezien.

Hij wilde graag de buurt netjes houden en was bang dat iemand de buggy tussen de struiken ging gooien.

Opmerkzaam

Allebei waren we opmerkzaam, we zagen allebei iets wat niet klopte. We vonden het allebei raar dat er zomaar een buggy ergens stond en dat andere mensen er niet naar omkeken.

De opruimmeneer dacht meteen aan de rotzooi, ik had er helemaal niet over nagedacht dat deze buggy tussen de struiken kon belanden.

Ik heb wel even goed om me heen gekeken of ik ergens iemand zag die bij de buggy kon horen. En toen toch maar voor mezelf besloten dat deze buggy gewoon maar door iemand was achtergelaten omdat weggooien teveel moeite was.

Wat denken jullie?

Is deze man iemand die ook een HSP-er kan zijn?


Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op deze blog

maandag 30 januari 2023 11:48
199 Woorden over