Meteen naar reacties
dagdromen-hsp-hoogsensitief-hooggevoelig

Kan jij al lekker dagdromen? Een HSPer heeft een grote fantasie, bij uitstek geschikt om even mee te dagdromen.

Door te dagdromen kom je los van je dagelijkse beslommeringen. Hoogsensitieve kinderen kunnen het als de beste. Ik herinner me nog goed dat ik als kind gewoon even helemaal van de wereld kon zijn tijdens het dagdromen.

Volwassen dagdromen ook

Nog steeds houd ik van dagdromen, de wereld de wereld laten en me laten wegvoeren naar andere oorden. Het hebben van dagdromen heeft veel voordelen. Hieronder lees je er een aantal:

  • Dagdromen kan voor grote ontspanning zorgen, dagdromen kan je ook creatiever maken. Tijdens dagdromen kunnen er ineens oplossingen voor een probleem naar boven komen terwijl je helemaal niet met het probleem bezig was.
  • Jouw dagdroom kan ineens de wereld veranderen. Edisons (dag)droom was om in elk huis elektrisch licht te hebben. Gelukkig maar dat hij een grote fantasie had, hierdoor kunnen wij 's avonds onze lampen aanzetten en heerlijk een boek lezen.
  • Dagdromen kan je doen als je in een saaie omgeving bent, tijdens het wachten of openbaar vervoer, in de wachtkamer van de huisarts. Hierdoor worden saaie momenten omgezet in creatieve bezigheden.
  • Tijdens het dagdromen ben je even weg van alle prikkels om je heen, de prikkels verdwijnen als vanzelf naar de achtergrond. Het schijnt ook zo te zijn dat je tijdens het dagdromen een veel rustiger brein hebt, je bent dus niet aan het piekeren of denken.

Dagdromen is goed!

Dagdromen wordt vaak afgedaan als zinloze activiteit. ‘Ze is weer aan het dromen!’ Maar het tegengestelde is waar. Dagdromen en fantaseren hebben zeker belangrijke functies, al weet men hier nog niet het fijne van. Dagdromen is dus goed en je bent zeker niet aan het luieren als het doet!

Dagdromen is een activiteit die je altijd kan doen, die leuk en fijn is, waarschijnlijk goed voor je hersenen en eentje die je ook nog eens creatieve ideeën oplevert.

Let hier op!

Zorg er wel voor dat je echt aan dagdromen bent, lekker fantaseren over die mooie baan, die leuke man/vrouw, die mooie vakantie. Heerlijk je fantasie laten gaan over kabouters of pratende dieren. Houd het fijn, anders gaat dagdromen over in piekeren en dat is iets heel anders.

“Een leven zonder dromen, is als een tuin zonder bloemen” (Gertraude Beese)

 

Kan jij lekker dagdromen?


Reacties

Er zijn 2 reacties op deze blog.

Hans op donderdag 09 augustus 2018 20:16
Dagdromen doe ook wel eens. Het werkt heel fijn. Ik denk aan een leuke vakantie. Of een oude herinnering iets wat heel leuk toen was. Of even lekker aan de natuur of een leuk beest denken. Het geeft ontspanning!
Ineke Snelleman op vrijdag 10 augustus 2018 13:40
Wat heerlijk voor je Hans, fijn van blijven genieten.

Reageer op deze blog

maandag 30 januari 2023 11:30
199 Woorden over