Meteen naar reacties
positieve-eigenschappen-hsp-hoogsensitief-hooggevoelig

Hooggevoeligheid heeft enorm veel positieve kanten als je deze gaat herkennen bij jezelf kun je heel blij worden van het HSP-er zijn.

Een hoogsensitief / hooggevoelig mens kan het gevoel hebben anders te zijn, het gevoel hebben dat de wereld je niet snapt, het gevoel dat je een last meeneemt die op je drukt. Hierdoor kan het gevoelig zijn als een negatieve eigenschap worden gezien, hierdoor kan het zijn dat je eigen kwaliteiten niet kan erkennen.

Positieve eigenschappen

Ik wil je laten kennismaken van een aantal positieve eigenschappen van het hoogsensitief zijn, positieve karaktertrekken die jou als gevoelig mens blij kunnen maken met jezelf. Het is toch heerlijk als je het HSP zijn kunt gaan zien als een prachtige kwaliteit van jezelf!

1. Je leeft intens

Je kunt enorm genieten van de kleine dingen om je heen. Je hebt gevoel voor de schoonheid van de natuur, het mooie van een schilderij, de ontroering in de muziek.

2. Je kunt je goed inleven

Je weet als geen ander hoe je iemand bij kunt staan in nood. Je bent empatisch, invoelend en meelevend. Dit maakt je een geweldig mooi mensen mens, iemand met begrip voor de ander.

3. Je hebt een goede intuïtie

Je hebt de kwaliteit om goed te kunnen luisteren naar het kleine stemmetje in je dat je verteld wat goed is voor je. Het signaal dat je krijgt vanuit je gevoel, je onbewuste dat je vertelt wat je kunt doen in bepaalde situaties. Het is jouw gevoelige kant die dit zo prachtig kan opmerken.

4. Je hebt diepgang

Je kunt vaak de kern van een probleem raken, je houdt van gesprekken die verder gaan dan prietpraat. Veel HSP-ers zijn geïnteresseerd in spiritualiteit (wat een groot woord is omdat het zo veel omvat). Een hooggevoelig mens houdt zich vaak bezig met de zin van het leven. Je herkent jezelf hier wellicht ook in. Of je bent misschien iemand die graag van alles goed onderzoekt, veel details wil weten.

5. Je bent rechtvaardig

Onrecht kan je niet goed aanzien, je richt je op het welzijn van de mensheid. Je bent humaan, eerlijk en goed voor mens en dier.

6. Je begrijpt dat anderen ook kwetsbaar zijn

Je zult hierdoor nooit iemand expres verdriet doen, je wilt dit zo goed mogelijk voorkomen. Het maakt jou een mooi mens met oog voor de wereld van mens, dier en natuur.

7. Je bent creatief

Je bent een ster in verzinnen van oplossingen, je ziet al ruim van te voren wat de uitkomst van bepaalde beslissingen kunnen zijn. Je kunt met je creativiteit misschien ook goed schilderen, tekenen, muziek maken.

8. Je bent enthousiast

Je kunt door je gevoeligheid ook echt heel enthousiast worden van bepaalde ideeën. Je kunt enthousiast en blij worden voor de mensen om je heen als zij iets nieuws gaan doen. Door je enthousiasme kan je ook heel vrolijk worden en echt voor iets gaan.

Er is nog veel meer

Er zijn nog veel meer positieve eigenschappen van het hooggevoelig zijn. Misschien kan jij er voor jezelf nog veel meer verzinnen, of weet je er van jezelf nog een aantal op te noemen.

Valkuil

Sommige positieve eigenschappen kunnen in een valkuil veranderen als je jezelf niet goed begrensd, dat maakt dan dat je het HSP-er zijn nog niet als positief kunt ervaren.

"Wie tegenover zichzelf oprecht is en blijft, bezit de schoonste eigenschap der grootste talenten." (Johann Wolfgang von Goethe)

Jij hebt ze ook!

Hooggevoeligheid heeft heel veel mooie kwaliteiten, heel veel mooie karaktereigenschappen. Welke heb jij?


Reacties

Er zijn 6 reacties op deze blog.

ketlin op woensdag 04 april 2018 08:31
Hier was ik even aan toe, de positieve kanten! thanks :D

Reageer op deze blog

donderdag 04 maart 2021 01:45
199 Woorden over